Boek
Nederlands
Wanneer Kurt Austin op zoek is naar een verdwenen vroegere geliefde en haar kinderen die door een misdadige organisatie worden gegijzeld, komt hij achter de ware aard en doelstellingen van deze gewelddadige familie.
Titel
Spookschip
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ghost ship
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2017
411 p.
ISBN
9789044349535 (paperback)

Besprekingen

In 1909 verdwijnt een cruisechip, onderweg van Durban naar Kaapstad, spoorloos. Met het schip verdwijnt ook een beruchte bende. In maart 2014 doet Kurt Austin een vergeefse poging een vroegere geliefde met haar twee kinderen van een zinkend jacht te redden. Hij raakt daarbij zwaargewond. Toch zijn er later aanwijzingen dat de vrouw, een software-expert, gezien zou zijn in Iran. Er zijn meer vreemde gebeurtenissen die erop wijzen dat een criminele organisatie computerexperts gevangen houdt en verhuurt aan de meestbiedende, meestal dictatoriale regimes. Austin en zijn vriend Joe krijgen de opdracht om dit te onderzoeken en de experts te bevrijden. Intussen duikt het verdwenen cruiseschip op, op drift voor de westkust van Madagaskar. Voldoende raadsels en gegevens voor veel spannende en verrassende actie, want hoe onwaarschijnlijk ook, de Kurt Austinserie (dit is de twaalfde titel) heeft ook altijd iets vermakelijks, zit wat technische aspecten betreft altijd knap in elkaar en de persona…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia