Boek
Nederlands

Jacht in de diepte

Clive Cussler (auteur), Craig Dirgo (auteur)
Beschrijving van onderzoeken naar scheepswrakken.
Extra onderwerp
Onderwaterarcheologie, Thrillers
Titel
Jacht in de diepte
Auteur
Clive Cussler Craig Dirgo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Sea hunters II
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2004
368 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
90-443-0988-9

Besprekingen

Clive Cussler is niet alleen auteur van een hele resem succesvolle thrillers, maar hij zoekt daarnaast al 23 jaar lang naar belangrijke historische scheepswrakken in de rivieren en zeeën. Met Craig Dirgo, sinds 1987 directeur speciale projecten bij diverse NUMA-expedities, werkte hij al eerder samen voor het boek Gezonken schat. Dit tweede deel gaat verder op de eerder uitgezette lijn. Cussler verhaalt ook nu weer over een resem waar gebeurde zoektochten, waarbij hij samen met zijn team probeert de geschiedenis van gezonken vaartuigen te reconstrueren. NUMA, wat staat voor National Underwater & Marine Agency, is een non-profitorganisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers. Het doel van deze organisatie is het behoud van het maritiem erfgoed door het opsporen van scheepswrakken, het uitvoeren van archeologisch onderzoek in de gevonden boten en het conserveren van die historische scheepswrakken en voorwerpen daaruit afkomstig. Daarnaast probeert de organisatie de publieke waard…Lees verder
De Amerikaanse bestsellerauteur Clive Cussler (1931) werd bekend door zijn actie- en avonturenboeken, meestal met superheld Dirk Pitt in de hoofdrol. Cussler is ook oprichter van de NUMA (National Underwater and Marine Agency), een non-profit organisatie die historische scheepswrakken zoekt in rivieren en zeeën. In 'Jacht in de diepte' beschrijft Cussler samen met Craig Dirgo veertien van zulke onderzoeken, overigens niet alleen naar schepen; er werd ook gezocht naar een vliegtuigje dat in 1927 in Maine neerstortte. Naast het verslag van de expedities van de NUMA naar de wrakken, wordt ook de ondergang van elk schip in een geromantiseerde en spannende stijl verteld. Bij de boot Aunt Sally, die volgens geruchten zo'n twee eeuwen geleden vergaan zou zijn in het Lake Morey in Vermont, trekt het team van NUMA de conclusie dat de bouwer haar waarschijnlijk zelf heeft gesloopt. Van Cussler en Dirgo verscheen eerder 'Gezonken schat'* waarin tien wrakken worden beschreven. Met enkele kaartjes…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia