Bij een race voor vliegtuigen in 1910 van de oostkant van de Verenigde Staten naar de westkant moet Isaac Bell, detective bij het Van Dorn Detective Agency, een kansrijke pilote beschermen tegen moordaanslagen.
Titel
De race
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The race
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2014
351 p.
ISBN
9789044344684 (paperback)

Besprekingen

De auteur beschrijft de gebeurtenissen rond een (verzonnen) race voor vliegtuigen in 1910 van de oostkant van de Verenigde Staten naar de westkant. Isaac Bell, detective bij het Van Dorn Detective Agency, moet daarbij een kansrijke pilote beschermen tegen moordaanslagen van haar ex-echtgenoot, en tegelijkertijd moet hij een aantal sabotages van vliegtuigen zien op te lossen. De hoofdpersoon is een alleskunner met ook nog het nodige geluk, en de overige karakters in het boek zijn veelal wat schetsmatig getekend. Maar dat alles zit de geloofwaardigheid en het leesplezier niet echt in de weg. Wel is het boek eerder 'onderhoudend' te noemen dan 'spannend'. Dit is deel vier in een serie die Cussler samen met Justin Scott schreef, met Isaac Bell als hoofdpersoon. De Amerikaanse auter is bekend van een aantal succesvolle thrillerreeksen, met hoofdpersonen als Dirk Pitt en Kurt Austin. In totaal publiceerde hij al meer dan veertig thrillers. Vrij kleine druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia