In New York, begin 20e eeuw, lost detective Isaac Bell enkele misdaden op.
Titel
De gangster
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gangster
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, copyright 2021
367 p.
ISBN
9789044362220 (paperback)

Besprekingen

Negende roman in de Isaac Bell-serie, geschreven door Clive Cussler, met co-acteur Justin Scott, die tot nu toe aan alle boeken in de serie (op één na) meeschreef. Isaac Bell is detective bij detectivebureau Van Dorn. Het verhaal speelt zich af in 1906, in New York. Bell krijgt te maken met de criminele organisatie De zwarte hand die zich schuldig maakt aan afpersing, brandstichting, moord, smokkel, ontvoering, bomaanslag en valse munterij. De slachtoffers huren Bell in om hen te helpen en als blijkt dat er een moordaanslag op president Roosevelt wordt voorbereid, staat Bell onder druk. Spannende momenten volgen. Elke pagina van het boek staat bol van de actie en door de meer dan 50 personages raakt de lezer al snel buiten adem. Dat Cussler spannend kan schrijven staat buiten kijf, maar een beetje minder verhaallijnen zou dit boek ten goede zijn gekomen. Clive Cussler, in 1931 in de VS geboren en daar in 2020 overleden, debuteerde in 1973 en publiceerde tientallen succesvolle romans.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een …Lees verder op Wikipedia