Boek
Nederlands
Vlak voor de Eerste Wereldoorlog probeert een topagent de ontvoering van twee Duitse geleerden aan boord van de Mauretania die op weg is naar New York te verijdelen.
Titel
De dief
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The thief
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2014
335 p.
ISBN
9789044345520 (paperback)

Besprekingen

Het is de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Isaac Bell, topagent bij het Van Dorn Detective Bureau, verijdelt op het nippertje de ontvoering van twee Duitse geleerden aan boord van de Mauretania die op weg is naar New York. Dit voorval zorgt ervoor dat Bell tot over zijn nek verstrikt raakt in een duister complot dat hem door heel Amerika voert en bijna het leven kost. Dit is het vijfde deel in de reeks over Bell. Het verhaal wordt met verve verteld, heeft een hoog tempo en bevat de nodige actiescènes. De technische beschrijvingen zijn overtuigend. Jammer genoeg zijn de personages tamelijk stereotiep, de moordenaar lijkt wel een soort superheld, temeer daar werkelijk niets hem lijkt te deren, en de plot is tamelijk vergezocht. Voor de fans van Cussler en liefhebbers van bijvoorbeeld Jack Higgins, Andy McNab en Chris Ryan. Normale druk.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia