Boek
Nederlands

Moviegirl !

Clare Naylor (auteur), Mimi Hare (auteur)
Een jonge vrouw probeert zich als manusje-van-alles voor een filmagent staande te houden in de op seks gerichte glamour-wereld van Hollywood.
Onderwerp
Hollywood
Titel
Moviegirl !
Auteur
Clare Naylor Mimi Hare
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The second assistant
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2009
415 p.
ISBN
9789024559510

Besprekingen

Elizabeth Miller laat de politiek en Maryland in de steek om in Hollywood carrière te maken als producer. Maar de trap naar de roem begint onderaan. Als tweede assistente van een jonge, hyperkinetische filmagent bestaat haar eerste job uit het op kleur sorteren van duimspijkers. Ondanks de vele domme en onterende karweien blijft haar ambitie overeind. Stap voor stap leert ze hoe ze zich in het vrijpostige en op macht beluste filmparadijs overeind moet houden. Bij Jason, de barkeeper van het koffiehuis waar ze kind aan huis wordt, vindt ze rust. Jason heeft een scenario geschreven dat barst van het potentieel, en zoekt een producer. De kans voor Elizabeth en Jason om zichzelf naar het opperste geluk te katapulteren.

Sinds het succes van Nicci French en Lloyd en Reese wordt schrijven meer en meer een duobaan. Spijtig genoeg geldt het gezegde 'twee weten meer dan één' niet voor Naylor en Hare. Welke onzin deze twee dames gedurende meer dan vierhonderd bladzijden uit hun PC wringen…Lees verder
Elizabeth Miller zegt haar politieke loopbaan vaarwel en start een nieuwe carrière in de filmindustrie als tweede assistente van een van de hipste filmagenten van Hollywood. Van nu af aan wordt haar leven bepaald door de nukken en grillen van sterren, producers, regisseurs en niet te vergeten haar baas. Lizzie leert door schade en schande hoe ze moet overleven in deze glamourwereld waar geld (veel), de juiste haarkleur (blond), de toegangskaart voor de belangrijkste party’s en de daarbij passende outfit (liefst het model van volgend jaar) bepalen wie je bent. Een humoristische, enigszins overtrokken, beschrijving van het reilen en zeilen in de filmindustrie. Clare Naylor woont in Engeland en heeft meer romans op haar naam staan. Mimi Hare werkt voor een productiemaatschappij in Hollywood en debuteert met deze roman. Chicklit voor een jonge doelgroep van liefhebbers van glamourbladen. Elk hoofdstuk begint met een citaat uit een filmklassieker. Pocketeditie.