Boek
Nederlands

Kloostermoord

Ook verschenen als De onthechting

C.J. Sansom (auteur), J.J. De Wit (vertaler)
+1
Kloostermoord
×
Kloostermoord Kloostermoord

Kloostermoord

Ook verschenen als De onthechting

In de reeks:
Een Engelse advocaat wordt in de 16e eeuw als gevolmachtigde van Hendrik VIII naar een klooster aan de Engelse zuidkust gezonden om enkele daar gepleegde moorden op te lossen.
Titel
Kloostermoord
Ook verschenen als
De onthechting
Auteur
C.J. Sansom
Vertaler
J.J. De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dissolution
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
415 p.
ISBN
9789026129452 (hardback)

Besprekingen

Belangrijke scharnierpunten in de wereldgeschiedenis, periodes waarin op relatief korte tijd komaf wordt gemaakt met een in een zijn voegen vastgeroeste maatschappij, zoals dat bv. het geval is bij revoluties, zijn periodes die zich uitermate lenen tot spannende historische romans waarin de overgang van het oude naar het nieuwe op beklijvende en wrange wijze wordt gereconstrueerd. De eerste helft van de 16e eeuw bv., waarin de ontdekkingen van de Nieuwe Wereld, de uitvinding van de boekdrukkunst onrechtstreeks aanleiding gaven tot ingrijpende maatschappelijke veranderingen en religieuze schisma's.

In de ijzigkoude winter van 1537 was Engeland verdeeld in twee kampen, met aan de ene kant de aanhangers van koning Henry VIII, die de Anglicaanse Kerk heeft ingesteld, en aan de andere kant de katholieken, die trouw bleven aan de Paus van Rome. De religieuze hervormingen worden met kracht doorgezet en Thomas Cromwell, vicaris-generaal, gaat op bevel van de koning over tot de ontbindi…Lees verder
Een Engelse advocaat wordt als gevolmachtige van Hendrik VIII (1491-1547) door diens vicaris generaal Thomas Cromwell (1485-1540) naar een klooster aan de zuidkust van Engeland gezonden om een onderzoek in te stellen naar de moord op een daar eerder aangekomen gevolmachtigde. Een boeiende, goed vertaalde historische detective. Uitstekende weergave van de politieke en godsdienstige gebeurtenissen tijdens de Reformatie in Engeland. Een voortreffelijk debuut, vol deductieve logica, een goede intrige en verrassende ontknoping. Kleine druk.