Dvd
Engels

Rome. De complete serie 1

Ciarán Hinds (acteur), James Purefoy (acteur)
52 v. Chr. Twee soldaten keren na acht jaar oorlog in Gallië terug in Rome waar ze betrokken raken bij machtsspellen, corruptie en uitspattingen. Personages zijn onder meer Julius Caesar, Marcus Antonius, Pompeius Magnus en hun vrouwen, dochters en minnaressen.
Bevat
Bevat: The stolen eagle. How Titus Pullo brought down the republic. An owl in a thornbush. Stealing from Saturn. The ram has touched the wall. Egeria. Pharsalus. Caesarion
Bevat:Utica. Triumph. The spoils. Kalends of february
Extra onderwerp
Speelfilms, Drama (film)
Titel
Rome. De complete serie 1
Acteur
Ciarán Hinds James Purefoy
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2008
5 dvd-video's + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
12 x ca. 51 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Engels en Duits voor slechthorenden
EAN
7321906245566 7321931821711

Over Ciarán Hinds

Ciarán Hinds (Belfast, 9 februari 1953) is een Noord-Iers acteur. Hij maakte in 1981 debuut op het grote scherm als Lot in het middeleeuwse Excalibur, waarmee regisseur John Boorman de prijs voor beste artistieke bijdrage won op het Filmfestival van Cannes. Hijzelf won Irish Film and Television Awards in 2004 (voor de televisie-boekverfilming The Mayor of Casterbridge) en 2007 (voor het spelen van Gaius Julius Caesar in de historische televisieserie Rome).

Hinds schreef sinds zijn debuut met name filmrollen bij op zijn cv. Hij is de zoon van een vader die werkte als arts en een moeder die aan amateurtoneel deed. Hoewel hij aan een rechtenstudie begon aan de University of Belfast, stopte hij hiermee om over te stappen naar de Royal Academy of Dramatic Art.

Hinds woont in Parijs samen met zijn Vietnamees-Franse vriendin Hélène Patarot, met wie hij dochter Aoife kreeg. Zij houden hun privéleven voornam…Lees verder op Wikipedia