Boek
Nederlands

De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten

Christine Kliphuis (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
+1
De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten
×
De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten

De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Daan heeft diabetes. Hij is altijd moe, wil niet spelen en heeft steeds dorst. Er wordt o.a. beschreven wat het betekent om diabetes te hebben en hoe je ermee om kunt gaan. Met zwart-wittekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Suikerziekte
Extra onderwerp
suikerziekte, diabetes
Titel
De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten / Christine Kliphuis ; ill. Helen van Vliet
Auteur
Christine Kliphuis
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 2003
63 p. : ill.
ISBN
9789062494583 (hardback)

Besprekingen

Dit deel in de serie 'De Ziekenboeg. Extra'* gaat over diabetes type I bij kinderen. In Nederland hebben ongeveer 3500 kinderen onder de 18 jaar diabetes en daar komen er jaarlijks 400 bij. Er is een toename van deze ziekte, maar de oorzaak hiervan is nog niet duidelijk. Het boekje beschrijft het verhaal van Daan bij wie diabetes wordt ontdekt. Samen met zijn ouders luistert de lezer mee naar de uitleg van de dokter, beleven we de bezoeken aan de diabetesverpleegkundige en de diëtiste mee en gaat Daan weer naar school met bloedsuikermeter en druivensuikertabletten. Het verhaal van Daan is zeer geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen; iets oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Illustraties in zwart-wit maken er een echt verhaal van. Achterin staan enkele bladzijden met praktische informatie voor ouders of verzorgers, evenals een verwijzing naar de Diabetes Vereniging Nederland. Geschikt om te lezen met een kind bij wie net diabetes is ontdekt, zijn broertjes, zusjes of andere bek…Lees verder

Over Christine Kliphuis

C.C. (Christine Cathérine) Kliphuis is een Nederlandse auteur, geboren op 19 september 1957 in Enschede.

Biografie

Na de middelbare school in Enschede (Kottenpark College) studeerde Christine Slavische talen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verhuisde in 1978 naar Den Haag en later naar Voorburg, waar zij nog steeds woont.

Tot 1998 was zij werkzaam bij een landelijke bibliotheekorganisatie. Toen stapte ze over naar de gezondheidszorg en werkte daar als hoofd voorlichting van een ziekenhuis, communicatieadviseur en klachtenbemiddelaar. Tegenwoordig is zij vooral actief als schrijver, spreker en schrijfcoach.

Carrière

Christine schreef 23 boeken, waarvan 21 voor kinderen. Haar eerste kinderboek Het oor van Leonoor - over buisjes in je oren verscheen in 1992 in de serie De Ziekenboeg bij Uitgeverij Sjaloom. De serie werd l…Lees verder op Wikipedia