Wanneer de vrachtwagen van een illegale immigrant uit Mexico, die in Los Angeles als tuinman werkt, wordt gestolen, onderneemt hij met zijn 15-jarige zoon een wanhopige tocht om deze terug te vinden.
Titel
A better life
Regisseur
Chris Weitz
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Demián Bichir José Julián
Taal
Meertalig, Engels, Spaans
Uitgever
E One, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 94 min.
Aantekening
Afwisselend Engels en Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045224639

Besprekingen

Een sociaal drama uit 2011 van Chris Weitz (Twilight: new moon; About a boy) met Demián Bichir (Weeds) en debutant José Juliàn. Carlos is een illegale immigrant uit Mexico die in Los Angeles hard werkt als tuinman om een betere toekomst te verwerven voor zijn 15-jarige zoon Luis. Zijn vrouw heeft het gezin een aantal jaren geleden verlaten. Luis ziet zijn vader als een 'loser' en voelt zich aangetrokken tot het criminele milieu. Wanneer de vrachtwagen van Carlos wordt gestolen, onderneemt hij met zijn zoon een wanhopige tocht om deze terug te vinden en leren ze elkaar beter kennen. Roger Ebert (Chicago Sun-Times, i) vindt dat de film voorspelbaar is maar zeer goed geacteerd en een interessante blik geeft op het leven aan de 'achterkant' van Los Angeles. Bichir kreeg een Oscarnominatie voor Beste acteur. Geen extra's.

Over Chris Weitz

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia