Dvd
Engels

Robots

Chris Wedge (regisseur), John Powell (componist)
Een jonge robot wil uitvinder worden en vertrekt naar de grote stad waar hij een complot ontdekt
Titel
Robots
Regisseur
Chris Wedge
Componist
John Powell 1963-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2008]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 87 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8712626019152

Besprekingen

Nieuwe 3D animatiefilm van de makers van Ice age, wederom onder regie van Chris Wedge. Het verhaal draait rond een jonge robot die ervan droomt om uitvinder te worden. Hij vertrekt naar de grote stad waar hij achter een complot komt. Samen met een stel vrienden gaat hij de strijd aan. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 24-3-'05: 'Net als Toy Story en Shrek blijkt Robots een fantastische visuele belevenis. Grappige, levendige animatie vol met knappe details. Tegenvaller is alleen dat het verhaal doorspekt is van voorspelbare boodschappen en oubollig moralisme.' Bas Blokker (NRC 23-3-'05) vindt het verhaal wat leeg, maar 'De animatie is rijk en vrolijk en fantastisch. (...) elk vervoermiddel is met grote aandacht tot leven gebracht.'

Over Chris Wedge

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door OnbekendUnknown author


John Christian (Chris) Wedge (Binghamton, 20 maart 1957) is een Amerikaanse filmregisseur. Hij is het bekendst vanwege de door hem geregisseerde films Robots en Ice Age en Epic.

Wedge ontving in 1981 een Bachelor van de State University New York (SUNY) in Purchase, New York, afdeling film. Zijn Master kreeg hij van Ohio State University (computergraphics en kunst). Hij is oprichter en mede-eigenaar van Blue Sky Studios, een bedrijf dat gespecialiseerd is in computer-animatiefilms.

Wedge won een Oscar (voor Bunny (1998, beste korte animatiefilm)), en werd in 2003 genomineerd voor een Oscar voor Ice Age (beste animatiefilm). Met deze films was hij ook elders succesvol (prijzen op de filmfestivals in Nashville, Newport, Oberhausen en Ottawa). Hij werkte verder mee aan films als Tron (1982) en Alien: Resurrection (1997).

Externe link