Dvd
Engels

Monster trucks

Chris Wedge (regisseur), David Sardy (componist)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Scholier Tripp bouwt uit schrootauto's een monstertruck. Hij raakt bevriend met een vreemd wezen dat leeft van olie en dol is op racen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Monster trucks
Regisseur
Chris Wedge
Componist
David Sardy
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze : Engels, Frans, Hindi, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling : Engels, Engels voor slechthorenden, Nederlands, Frans, Hindi
EAN
5053083037475

Besprekingen

Amerikaanse avonturenfilm van Chris Wedge (Epic; Ice age) met Lucas Till (Angus MacGyver). Middelbare scholier Tripp woont in een saai stadje in North Dakota en hoopt op wat avontuur met zijn zelfgebouwde monstertruck. Tijdens het boren naar olie in de buurt van een bijzonder natuurgebied ontsnappen drie bijzondere wezens. Twee worden gevangen door de oliemaatschappij, de derde komt terecht in de garage van Tripp. Het monster met tentakels blijkt vriendelijker dan hij eruit ziet. Tripp noemt hem Creech en ontdekt dat hij leeft van olie en dol is op racen. Samen strijden ze tegen de hebzuchtige oliemaatschappij die het leefgebied van Creech en zijn familie wil vernietigen. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) geeft 2 sterren. Zij vindt de hoofdrolspelers te oud voor hun rol, maar wel goed acterend. Het verhaal is flinterdun, spannend, meestal luchtig, humoristisch en soms dwaas, met een positieve boodschap over samenwerken en bescherming van dieren en milieu. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Chris Wedge

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Onbekend


John Christian (Chris) Wedge (Binghamton, 20 maart 1957) is een Amerikaanse filmregisseur. Hij is het bekendst vanwege de door hem geregisseerde films Robots en Ice Age en Epic.

Wedge ontving in 1981 een Bachelor van de State University New York (SUNY) in Purchase, New York, afdeling film. Zijn Master kreeg hij van Ohio State University (computergraphics en kunst). Hij is oprichter en mede-eigenaar van Blue Sky Studios, een bedrijf dat gespecialiseerd is in computer-animatiefilms.

Wedge won een Oscar (voor Bunny (1998, beste korte animatiefilm)), en werd in 2003 genomineerd voor een Oscar voor Ice Age (beste animatiefilm). Met deze films was hij ook elders succesvol (prijzen op de filmfestivals in Nashville, Newport, Oberhausen en Ottawa). Hij werkte verder mee aan films als Tron (1982) en Alien: Resurrection (1997).

Externe link