Dvd
Engels

Epic

Chris Wedge (regisseur), Danny Elfman (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Mary Katherine komt terecht in een magische boswereld waar ze het Bladervolk helpt het bos te verdedigen tegen de Boggans die het willen vernietigen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Epic
Regisseur
Chris Wedge
Componist
Danny Elfman 1953-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 98 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626093152

Besprekingen

Amerikaanse 3D-animatiefilm van regisseur Chris Wedge (Ice age dl. 1), gemaakt door de Blue Sky Studios (o.a. Ice age-trilogie; Rio). Het verhaal draait om Mary Katherine (MK) (17) die na het overlijden van haar moeder bij haar zonderlinge vader gaat wonen. Die heeft, naar eigen zeggen, een miniatuurvolk ontdekt in het bos. MK gelooft hem niet, tot ze zelf in een klein wezen verandert en kennis maakt met het prachtige bos en het Bladervolk dat het bos beschermt. Dit volk wordt echter bedreigd door de Boggans die het bos willen vernietigen. MK kan pas weer groot worden als ze het Bladervolk helpt de Boggans te verslaan. En ze wordt ook nog verliefd. André Waardenburg (NRC 29-5-'13) roemt de 3D-animaties: 'Het realisme is adembenemend, de gedetailleerdheid is ongelooflijk. (...) Het verhaal is zwak, maar daar staat de enorme rijkdom van de animatie tegenover. (...) Zo wordt 'Epic' een ode aan de magische natuur die het verdient om beschermd te worden.' Erik Kroon (Telegraaf 30-5-'13): '…Lees verder

Over Chris Wedge

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door OnbekendUnknown author


John Christian (Chris) Wedge (Binghamton, 20 maart 1957) is een Amerikaanse filmregisseur. Hij is het bekendst vanwege de door hem geregisseerde films Robots en Ice Age en Epic.

Wedge ontving in 1981 een Bachelor van de State University New York (SUNY) in Purchase, New York, afdeling film. Zijn Master kreeg hij van Ohio State University (computergraphics en kunst). Hij is oprichter en mede-eigenaar van Blue Sky Studios, een bedrijf dat gespecialiseerd is in computer-animatiefilms.

Wedge won een Oscar (voor Bunny (1998, beste korte animatiefilm)), en werd in 2003 genomineerd voor een Oscar voor Ice Age (beste animatiefilm). Met deze films was hij ook elders succesvol (prijzen op de filmfestivals in Nashville, Newport, Oberhausen en Ottawa). Hij werkte verder mee aan films als Tron (1982) en Alien: Resurrection (1997).

Externe link