Boek
Nederlands

Getal van het beest

Chris Houtman (auteur)

Getal van het beest

Genre:
Een televisiemaakster reist naar Amerika voor een documentaire over televisiedominees, waarbij ze steun krijgt van een oude liefde die met PTSS kampt maar als deze later gaat werken als veiligheidsexpert bij de Amerikaanse ambassade in Nederland, twijfelt ze aan zijn motieven.
Titel
Getal van het beest
Auteur
Chris Houtman 1955-
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
398 p.
ISBN
9789045217512 (paperback)

Besprekingen

Hannah Soehari reist naar de Verenigde Staten om een documentaire te maken over Amerikaanse televisiedominees, megakerken en hun dweperige steun voor president Trump. Rick Hurley, haar oude liefde van de high school uit haar tijd als uitwisselingsscholier in Ohio, zorgt voor de nodige introducties. Rick heeft als commando gediend in Irak en Afghanistan en kampt met PTSS. Wat later is Rick in Nederland als veiligheidsexpert aan het werk bij de Amerikaanse ambassade. Hannahs collega werkt intussen aan een reportage over teruggekeerde jihadisten. In een andere verhaallijn maakt de lezer kennis met de Brit Alec Hayes en zijn Koerdische vrouw Jihan. Ze vechten voor de Koerdische strijdkrachten, maar reizen naar Europa om met hun acties meer media-aandacht te generen. Vol vaart geschreven, over religie en machtsmisbruik, over manipulatie van de publieke opinie en ´fake news´. Minpunten zijn de iets te ingewikkelde plot en de vele personages waarvan de karaktertekening niet altijd even goed …Lees verder

Over Chris Houtman

Chris Houtman (Den Haag, 1955) is een Nederlandse schrijver en regisseur.

Carrière

Chris Houtman verhuisde na de middelbare school naar Amsterdam, waar hij deel ging uitmaken van het Lage Landen Cabaret dat in 1977 het Cameretten-cabaretfestival won.

In de periode 1980-1985 was hij als staflid werkzaam bij theater De Engelenbak in Amsterdam en organiseerde daar het wekelijks programma “De Open Bak”. In 1985 had hij de artistieke leiding over het Brederode Festival, een massaal levende geschiedenis event waaraan werd meegewerkt door 600 acteurs. Daarna werkte hij enkele jaren voor de KRO Radio en Televisie, alwaar hij programma’s maakte als “Het Egmond Complex”, “Lekker Weg”, “Cijfers en Letters”, “Applaus”.

Vervolgens stapte hij over naar IDTV, waar hij als scenarioschrijver/regisseur verantwoordelijk was voor spraakmakende BNN programma’s als “Finals” en “Cut!”.

Bij IDTV heef…Lees verder op Wikipedia