Boek
Nederlands

De Veleda-vloek : verdeel en heers

Chris Houtman (auteur)
+1
De Veleda-vloek : verdeel en heers
×
De Veleda-vloek : verdeel en heers De Veleda-vloek : verdeel en heers

De Veleda-vloek : verdeel en heers

In de reeks:
De Friese priesteres Elfleda poogt in opdracht van de Germaanse zieneres Veleda als spionne de lijfwachten van keizer Nero op te zetten tegen de keizer.
Titel
De Veleda-vloek : verdeel en heers
Auteur
Chris Houtman 1955-
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Xander, 2020
480 p. : ill.
ISBN
9789045216294 (paperback)

Besprekingen

In dit tweede deel* van ‘De Veleda-trilogie’ laat de auteur (1955) de inmiddels 23-jarige Friese priesteres Elfleda, in opdracht van de Germaanse zieneres Veleda, in het geheim terugkeren naar Rome. In het eerste deel werd duidelijk dat Rome bondgenoten aan zich wou binden door de aanwezigheid van ‘gijzelaars’, in casu een Friese priesteres, om op die wijze opstanden te vermijden. Veleda heeft evenwel haar ‘gezante’ Elfleda de opdracht gegeven als spionne op te treden teneinde de vrijheid te bewerken voor alle noordelijke stammen. In het jaar 64 n.Chr., twee jaar na de grote brand van Rome, onderneemt Keizer Nero een langdurige reis door Griekenland en wordt generaal Vespasianus naar Judea gestuurd om de joodse opstand te verijdelen. Elfleda maakt van die gelegenheid gebruik om haar landgenoten bij de lijfwacht van Keizer Nero op te zetten tegen de Keizer. Zal ze slagen in de missie die Veleda haar heeft gegeven? Een historische thriller, verfraaid met uitgebreide voetnoten, verklare…Lees verder

Over Chris Houtman

Chris Houtman (Den Haag, 1955) is een Nederlandse schrijver en regisseur.

Carrière

Chris Houtman verhuisde na de middelbare school naar Amsterdam, waar hij deel ging uitmaken van het Lage Landen Cabaret dat in 1977 het Cameretten-cabaretfestival won.

In de periode 1980-1985 was hij als staflid werkzaam bij theater De Engelenbak in Amsterdam en organiseerde daar het wekelijks programma “De Open Bak”. In 1985 had hij de artistieke leiding over het Brederode Festival, een massaal levende geschiedenis event waaraan werd meegewerkt door 600 acteurs. Daarna werkte hij enkele jaren voor de KRO Radio en Televisie, alwaar hij programma’s maakte als “Het Egmond Complex”, “Lekker Weg”, “Cijfers en Letters”, “Applaus”.

Vervolgens stapte hij over naar IDTV, waar hij als scenarioschrijver/regisseur verantwoordelijk was voor spraakmakende BNN programma’s als “Finals” en “Cut!”.

Bij IDTV heef…Lees verder op Wikipedia