Boek
Nederlands

Ex-reporter : spraakmakende reportages

Chris De Stoop (auteur)
+1
Ex-reporter : spraakmakende reportages
×
Ex-reporter : spraakmakende reportages Ex-reporter : spraakmakende reportages

Ex-reporter : spraakmakende reportages

Genre:
Kritische beschouwing door de Vlaamse journalist over recente ontwikkelingen in de journalistiek, gevolgd door dertig van zijn beste reportages.
Bevat
Welkom in mijn favela Groeten uit de Begijnenstraat De wolken trekken over De fanfare van honger en dorst Verscheurd in Vietnam Het recht om jezelf te zijn De exodus van de Koerden Zachte meisjes voor harde deviezen Bagdad by night De zelfmoordmissie van Muriel De ketel kookt over De genade van de Gospa Ik kan je in stukken snijden, meneer Chris De vendetta van Rambo Je bent jong en je gaat out En dan is er koffie De spoken van de stad De wraak van de doden De klop op de deur Onder de vulkaan Daar komen de Diggers Terug naar Rwanda Dertien maanden zonneschijn De wonderlijke historie van de Hedwigepolder Terug naar Tigre De bloei van de cannabisboeren In de ban van de clan Een feest voor de vliegen De verschrikkingen van de vlucht Het kamp van de Onbekende Slaaf
Onderwerp
De Stoop, Chris
Titel
Ex-reporter : spraakmakende reportages
Auteur
Chris De Stoop
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016
301 p.
ISBN
9789023440642 (paperback)

Besprekingen

Ruim dertig jaar lang ging de Vlaming Chris De Stoop als journalist door het leven. Voor tijdschrift Knack schreef hij talloze indringende reportages in binnen- en buitenland. Dertig van zijn beste verhalen zijn gebundeld in 'Ex-reporter', waarmee De Stoop afscheid neemt van het vak. De reportages schreef hij met gevaar voor eigen leven in brandhaarden over heel de wereld. Voor sommige stukken bleef de scribent dichter bij huis. Zo schreef hij over armoede in Antwerpen, middelengebruik onder jongeren en en liep hij mee in een Belgische gevangenis. De Stoop neemt je in zijn reportages mee op reis en laat je kennismaken met de mensen om wie het draait. De inhoud en stijl maken het de moeite meer dan waard om ook de oudere verhalen nu nog te lezen. Het boek begint met een kritische beschouwing over de journalistiek, die in de afgelopen jaren ontwikkelingen doormaakte die het vak voor De Stoop niet aantrekkelijker maken.

Over Chris De Stoop

Chris De Stoop (Sint-Gillis-Waas, 1958) is een Vlaams auteur en journalist bij het weekblad Knack.

Achtergrond

In zijn eerste boek, Ze zijn zo lief meneer (1992), beschreef hij als eerste de internationale vrouwenhandel van binnenuit, wat grote beroering veroorzaakte in België en onder meer leidde tot de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie en het aannemen van nieuwe wetgeving. Hij mocht hierover ook spreken in de begrafenisdienst van koning Boudewijn in 1993 en de BBC maakte er een documentaire over. In 2004 ontving De Stoop voor Zij kwamen uit het Oosten, het vervolg op zijn eerste boek, de Gouden Uil Publieksprijs.

Hij was ook in 2008 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs met Het complot van België.

De Stoop is opgegroeid in de polderstreek in het noorden van het Waasland en vestigde zich in 1999 in Doel. Zijn ervaringen bij de ontreddering en teloorgang v…Lees verder op Wikipedia