Vermomd als een oudere Engelse dame wordt Daniel aangenomen als huishoudster door zijn ex-vrouw waardoor hij toch bij zijn kinderen kan zijn
Titel
Mrs. Doubtfire
Regisseur
Chris Columbus
Naar het werk van
Anne Fine
Acteur
Robin Williams 1951-2014 Sally Field
Componist
Howard Shore 1946-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1993
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks Naar Alias Madame Doubtfire van Anne Fine
EAN
8712626003397

Besprekingen

Amerikaanse komedie van Chris Columbus uit 1993 met Robin Williams en Sally Field. Gebaseerd op de roman Alias Madame Doubtfire van Anne Fine (vertaald als: Juffrouw Tureluurs). Daniel Hillard (Robin Williams) is ook in het dagelijks leven eeuwig acteur. Zijn vrouw wordt daar gek van en laat zich van hem scheiden. Tot zijn grote verdriet mag hij zijn kinderen maar één keer per week zien. Als zijn (ex)vrouw via een advertentie een huishoudster zoekt, besluit hij die te worden. De kranten zijn niet erg lovend over deze film. Volkskrant (Peter van Bueren): 'De voor de hand liggende effecten en het alleen maar op oppervlakkig sentiment spelende verhaal maakte deze Williams-show tot niet veel meer dan het slappe nummer 'Popeye goes Tootsie.' NRC (Antoinette Polak): 'Onvoorwaardelijke liefde voor Robin Williams is beslist een vereiste om de film te kunnen waarderen.' De film was echter een groot succes in de bioscopen (Boxoffice Amerika 238 miljoen dollar, in Nederland 3 miljoen). De film i…Lees verder

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway musical.

Tri…Lees verder op Wikipedia