Dvd
Engels

Home alone 2 : lost in New York

Chris Columbus (regisseur), John Williams (componist), Macaulay Culkin (acteur)
Titel
Home alone 2 : lost in New York
Regisseur
Chris Columbus
Componist
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Macaulay Culkin 1980- Joe Pesci Daniel Stern 1957- John Heard Catherine O'Hara
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Italiaans
EAN
8712626006244

Besprekingen

Het vervolg op de succesvolle film Home alone, was eveneens een groot succes in de bioscopen. De jongste zoon Kevin (Macaulay Culkin) raakt weer zijn ouders kwijt; dit keer als de hele familie zich naar het vliegveld haast om de kerst in Florida door te brengen. Kevin komt terecht in New York waar hij zich vermaakt in het Plaza hotel en twee levensgevaarlijke schurken te slim af is. Natuurlijk komt alles wel weer in orde en viert de hele familie een gelukkig kerstfeest. De regie is van Chris Columbus. Peter van Bueren (Volkskrant) schrijft dat de makers geen enkele poging hebben ondernomen om iets te veranderen aan de succesformule, maar dat dit niet heeft geleid tot een vervallende reprise. Integendeel: voor iedereen die zich bij Home alone 1 heeft vermaakt zal dit een feest van herkenning zijn; niemand wordt teleurgesteld. 'Sommigen kunnen Home alone 2 beter mijden, voor vele anderen zal het de ideale kerstfilm zijn.' De Speelfilmencyclopedie geeft 2 sterren.

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway musical.

Tri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties