Boek
Nederlands

Het geheim van de magische muis

Chris Bos (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van de magische muis
×
Het geheim van de magische muis Het geheim van de magische muis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Max krijgt van zijn oom een computermuis. Hij vindt het een vreemd cadeau, maar sluit de muis aan op zijn computer. Zo komt hij in een vreemde wereld terecht waar hij moet vechten tegen monsters.
Onderwerp
Games
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7
Titel
Het geheim van de magische muis
Auteur
Chris Bos
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011
97 p. : ill.
ISBN
9789025859183 (hardback)

Besprekingen

Op een dag krijgt Max van zijn oom een computermuis. Wanneer Max deze inplugt in de computer lijkt hij even van de wereld te verdwijnen en in een nieuwe, magische wereld binnen te treden. Hier vecht hij tegen mysterieuze wezens zoals de gna, de glop, de trol en de wrraf, die een al even mysterieuze schat beschermen. Hij verliest echter zijn beste vriend Luuk uit het oog en is op school ook erg afwezig. Al wat Max wil, is spelen op zijn fantastische, gevaarlijke computerspel, dat Danger heet. Een toepasselijke naam, want dan zit Max plots in een kerker gevangen en verandert hij in een gifgroene kikker. Kan hij de schat nog veroveren? En wie is dat gillende meisje in de toren van het kasteel?
Het geheim van de magische muis is een eenvoudig verhaal dat vooral door zijn thematiek van een magische wereld achter het computerspel heel wat lezers zal weten te boeien. Ook de hoofdpersonages Max en Luuk worden herkenbaar naar voren gebracht. Toch vervalt Chris Bos vaak in cl…Lees verder
Op een dag krijgt de 10-jarige Max van zijn oom als aardigheidje een computermuis waarop wat onduidelijk ‘danger’ staat. Als Max die activeert wordt hij steeds vaker en verder een computerspel ‘ingezogen’. Hij komt dan in een vreemde wereld terecht, waarin hij urenlang moet vechten met afschuwelijke monsters. Na afloop heeft hij vaak de nodige moeite tot de werkelijkheid terug te keren. Het is voor hem erop of eronder met dit bizarre spel. Hij wordt steeds agressiever en het geheel gaat een beetje op een verslaving lijken. Max raakt vaak letterlijk buiten zichzelf. Ook vriend Luuk wordt erbij betrokken. Kunnen zij op den duur nog wel naar hun echte leefwereld terugkeren? De soms paginagrote illustraties, die goed bij het verhaal passen, zijn uitgevoerd in zwarte gewassen inkt. Dit is deel 42 in de reeks 'Geheim’. Aan de conceptfase leveren kinderen vaak een bijdrage. Zo is dit verhaal bijna een metafoor voor spelverslaving geworden. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties