Boek
Nederlands

Zwaar beproefd!

Als een jong stel gaat samenwonen, worden ze geconfronteerd met allerlei problemen en probleempjes. Vervolg op 'Zwaar verliefd'.
Titel
Zwaar beproefd!
Auteur
Chantal Van Gastel
Taal
Nederlands
Editie
9
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
317 p.
ISBN
9789044339352 (paperback)

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Zwaar verliefd'* over het jonge stel Isa en Ruben. In dit deel gaan ze samenwonen en groeien ze toe naar een huwelijk. Maar daarvoor moeten ze problemen overwinnen als jaloezie en minderwaardigheid. Het vlot vertelde verhaal, bezien vanuit Isa's perspectief (ik-persoon), kent hierdoor humor en spanning. De boeiende ervaringen van Isa als dierenarts vormen een aparte verhaallijn; de schrijfster (1980) heeft zich goed in die praktijk verdiept. Ook (de invloed van) de vriendenkring, mode en de uitgaanswereld krijgen de nodige aandacht. Deze goede Nederlandse chicklit zal net als haar voorgangster enthousiast worden gelezen door veelal jonge (maar niet uitsluitend) vrouwelijke lezers. Kleine druk.

Over Chantal Van Gastel

Chantal van Gastel (Breda, 1980) is een Nederlandse schrijfster. Haar boeken zijn in te delen in het genre chicklit: romantische en grappige feel good-verhalen.

Bibliografie

  • Zwaar verliefd! (2008)
  • Zwaar beproefd! (2009)
  • Geknipt voor jou (2010)
  • Zoek het maar uit (2011)
  • Zwaar verguld! (2013)
  • Zomer in New York (2013)
  • 21 zomers (2014)
  • Ik wist het (2014)
  • Winter in New York (2015)
  • Zonder jou (2016, samen met haar zus Priscilla van Gastel)
  • Bestemd voor mij (2018)

Prijzen

  • Zwaar verliefd! kreeg i.v.m. 100.000 bezoekers de Gouden Film-status van het Nederlands Filmfonds.
  • Geknipt voor jou werd door de lezers van Chicklit.nl verkozen tot Boek van het Jaar 2010.
  • Zoek het maar uit werd door de lezers van Chicklit.nl verkozen tot Boek van het Jaar 2011…Lees verder op Wikipedia