Boek Nederlands

Schoolprojecten maken ... voor kids

César Cleijn (auteur)

Schoolprojecten maken ... voor kids

César Cleijn (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Hoe bereid je een werkstuk of spreekbeurt voor? Stapsgewijze uitleg, vanaf het verzamelen van informatie via internet tot het werken met Word en Power Point. Met schermafbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.
Extra onderwerp
school Spreekbeurten
Titel
Schoolprojecten maken ... voor kids
Auteur
César Cleijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Van Duuren Media, 2012
141 p. : ill.
ISBN
9789059405523 (paperback)

Besprekingen

Schoolprojecten maken...voor kids ziet eruit als een werkschrift. Dit boek helpt je stap voor stap bij een spreekbeurt of werkstuk maken. De computer en het internet zijn de voornaamste werkmiddelen. De zes hoofdstukken, die elk met een andere kleur zijn gemarkeerd, tonen je gestructureerd hoe je een schoolproject aanpakt. Eerst de voorbereiding: hoe een onderwerp kiezen en op welke manier de informatie verzamelen, verwerken en rangschikken. In het tweede hoofdstuk wordt uitgebreider stilgestaan bij het zoeken van informatie met hulp van zoekmachines en betrouwbare websites zoals Wikikids. Daarbij worden geschikte afbeeldingen gezocht en een korte uitleg over auteursrecht maakt het onderwerp volledig. Het vierde hoofdstuk legt uit hoe je een document maakt in het tekstverwerkingsprogramma Word, in het vijfde hoofdstuk komen presentaties met Powerpoint aan bod. Als afsluiter lees je hoe je je werkstuk kunt afdrukken, verspreiden via internet en uitgeven.
Schoolprojecten maken …Lees verder
Dit werkboek vertelt schoolgaande kinderen hoe ze een spreekbeurt of werkstuk kunnen voorbereiden. Het eerste hoofdstuk geeft een algemeen overzicht en stappenplan, dat begint met de keuze van een geschikt onderwerp. Daarna worden de stappen verder uitgewerkt, te beginnen met het verzamelen van informatie via internet en websites die speciaal geschikt zijn voor jeugdige gebruikers. Ook wordt uitgelegd hoe afbeeldingen verzameld kunnen worden en welke regels er zijn voor het gebruik ervan. De latere hoofdstukken gaan in op het gebruik van Microsoft Word 2010 voor een werkstuk en PowerPoint voor een presentatie of spreekbeurt. Ten slotte is er aandacht voor het afdrukken en eventueel via internet publiceren van het werkstuk. Het boek is aantrekkelijk vormgegeven en voorzien van vele schermafbeeldingen en getekende illustraties in kleur. De tekst in vrij grote letters bevat een groot aantal genummerde stap-voor-stap instructies en is toegankelijk geschreven. Geschikt als leerboek waarmee…Lees verder