Boek
Nederlands

Verrukkelijk

+1
Verrukkelijk
×
Verrukkelijk Verrukkelijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Jenny heeft het niet gemakkelijk: ze verlangt terug naar haar oude leventje in New York en haar vriendje Easy is uit geweest met zijn ex, haar kamergenote Callie. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Verrukkelijk
Auteur
Cecily Von Ziegesar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unforgettable
Uitgever
Amsterdam: Arena, 2007
224 p.
ISBN
9789069748894

Besprekingen

Op de Waverly Academy, een zeer exclusieve kostschool waar iedereen merkkledij draagt, ontwikkelen zich allerlei liefdesintriges. Jenny Humphrey ontdekt dat haar vriendje weer optrekt met zijn beeldschone ex-vriendinnetje dat tevens haar kamergenote is. Ze sluit met het meisje een pact om hun vriendschap boven alles te laten gaan, maar al snel blijkt dat de afspraak niet wordt nageleefd. Tinsley Carmichael heeft dan weer een stiekeme relatie met een knappe jongen die jonger is dan zij en die later als een blok valt voor Jenny. Ondertussen voelen de meisjes Brett en Kara zich tot elkaar aangetrokken. Op een dag worden ze betrapt door een van de grootste etters van de kostschool, die hen pompt chanteert. Ondertussen richten de meisjes op school een vereniging op: Vrouwen van Waverly. De bedoeling is dat ze vrijuit kunnen spreken over dingen zoals verliefdheid en seks, in een vertrouwelijke sfeer. Buiten de vergaderingen is er echter geen sprake van vriendschap.
Het verhaal van Ver…Lees verder
Vierde deel in de It-girl-serie* (een spin-off van de populaire serie Gossip Girl) over de belevenissen van tiener Jenny Humphrey en haar vrienden en vriendinnen op de Waverly Academy, een chique kostschool voor de New Yorkse jetset. Jenny heeft het niet gemakkelijk, ze verlangt terug naar haar oude leventje in New York en haar vriendje Easy is uitgeweest met zijn ex, Jenny's kamergenote Callie. Wat en wie wil hij nou eigenlijk? Ook haalt haar verleden haar in, er wordt flink over haar geroddeld. Inmiddels wordt er een nieuwe club opgericht, Vrouwen van Waverly of VvW (Oestrogeen aan de macht!), waarin de meisjes lief en leed kunnen delen en in discussie kunnen gaan over onderwerpen als 'seks, liefde, drugs, stomkoppen die zichzelf mannen noemen, alles wat we maar willen'. Snelle, lekker weglezende, luchtige roddelsoap voor meiden vanaf een jaar of 14 waarin de korte hoofdstukken worden afgewisseld met chat-sessies en e-mails. 'Chicklit voor pubers' gebaseerd op eigen ervaringen van d…Lees verder