Boek
Nederlands

Goddelijk

+1
Goddelijk
×
Goddelijk Goddelijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Jenny Humphrey zit een week op Waverly Academy en is goed op weg om het populairste meisje van de school te worden. Helaas komt Tinsley Carmichael weer terug, het meisje dat vorig jaar het populairst was. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Goddelijk
Auteur
Cecily Von Ziegesar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Notorious
Uitgever
Amsterdam: Arena, 2009
263 p.
ISBN
9789069748047 (paperback)

Besprekingen

Cecily Von Ziegesar werd geboren in een rijke familie en ging naar een exclusieve meisjeskostschool in Manhattan, New York: de Nightingale-Bamford School, op de Upper East Side. Ze schreef de serie 'Gossip girl', over verwende rijkeluistieners en hun luxeleventjes. De tot nu toe twaalfdelige serie crashte de bestsellerslijsten van de New York Times in 2002. De spin-off 'The It-girl' stond drie jaar later in de top5 van dezelfde krant. Uitgeverij Arena vertaalde al vier van de zeven delen, Goddelijk is het derde deel, een op zichzelf staand vervolg.
Jenny Humphrey, het populaire personage uit 'Gossip Girl', verruilt het Constance Billard college voor Waverly Academy, een elitaire kostschool in de landelijke buitenwijken van New York. Het is voor Jenny een fantastische kans om opnieuw te beginnen en iemand te worden die niet voortdurend in de problemen raakt of genante fouten maakt. Ze is vastbesloten om de godin van de campus te worden, maar haar goede voornemens worden ged…Lees verder
Het tweede deel van de serie 'de it-girl'; het eerste deel is 'Schaamteloos'* getiteld, het derde deel is 'Onweerstaanbaar' (verschijnt in 2007). De serie, vol glamour, intriges en roddels, speelt zich af in de New Yorkse jetset. Hoofdpersoon Jenny Humphrey (die ook al optrad in de serie 'Gossip girl') zit op de Waverly Academy, een prestigieuze kostschool. Al na korte tijd heeft Jenny een flinke reputatie opgebouwd, net zoals Tinsley Carmichael, 'it-girl' van vorig jaar en van school gestuurd. Tinsley is echter terug op de campus, maar er kan maar een de 'it-girl' zijn. De korte hoofdstukken beginnen elk met een regel hoe een 'Waverly Owl' zich dient te gedragen, en eindigen met een e-mailbericht. Door alle roddels en intriges, de glitter en glamour, en het vleugje liefde, allemaal met humor beschreven, is dit vooral voor jonge meiden een heerlijk boek om te lezen. De Amerikaanse schrijfster (1970) zat zelf ook op een kostschool. De serie 'Gossip girl' wordt verfilmd. Vanaf ca. 14 jaar.