Boek
Nederlands

Tuinplezier voor kids

Catherine Woram (auteur), Martyn Cox (auteur), Polly Wreford (fotograaf)
Aan de hand van kleurenfoto's wordt verteld hoe je in de tuin zelf allerlei planten, bloemen en kruiden kunt kweken, dingen kunt maken voor in de tuin en wat voor spelletjes je er kunt spelen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Tuinplezier voor kids
Auteur
Catherine Woram Martyn Cox
Fotograaf
Polly Wreford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gardening with kids
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2008
126 p. : ill.
ISBN
9789021532936

Besprekingen

Als kinderen van jongs af aan mee mogen helpen in de tuin, leren ze spelenderwijs de knepen van het tuiniersvak. Als de volwassenen het tuinieren op kinderformaat aanpassen, wordt het helemaal boeiend.

Aan de hand van eigen ervaringen vertellen Catherine Woram en Martyn Cox op welke manier je het best met kinderen de tuin in trekt. De vele projecten in dit boek zullen de kinderen zeker aanspreken. Ze leren fantastische planten kennen, beeldige bloemen en intrigerende insecten. Tegelijkertijd worden ze handig in het uitvoeren van tuinkarweien. Deze gaan van het zelf kweken van planten tot het maken van leuke tuinspullen. Bij slecht weer kunnen ze creatief zijn met allerlei verzamelde natuurschatten.

Het boek is zeer duidelijk opgebouwd. Er wordt gestart met verschillende kindvriendelijke tips om het tuinieren voor kinderen aantrekkelijk én veilig te maken. De kinderen kiezen een overzichtelijk stukje grond, bereiden eerst de aarde goed voor, kiezen daarna planten, die ze …Lees verder
De inhoud richt zich tot kinderen, hun ouders, grootouders en andere volwassenen die bij kinderen betrokken zijn, teneinde hen het genot van tuinieren te laten ervaren. De eenvoudige tekst informeert stap-voor-stap, aangevuld met duidelijke kleurenfoto's, over de handelingen en technieken die nodig zijn om bijvoorbeeld groenten, fruit, kruiden te kweken, nadat het juiste gereedschap is aangeschaft en alle voorbereidingen zijn getroffen. Ook is er een scala aan ideeën voor het uitvoeren van kleine 'projecten' (vogelkooitje, kerstkrans, geurzakjes enzovoort). Een hoofdstuk met 'anders' bezig zijn in de tuin sluit het boek af (spelletjes, beestjes zoeken en bekijken). Gedurende al deze items vallen de veelzijdigheid en originaliteit op die uitnodigen tot actie; een aanmoediging voor kinderen om naar buiten te gaan en actief bezig te zijn. Omdat kinderen vlug resultaat willen zien, zijn alle onderwerpen zoveel mogelijk daarop afgestemd. Een ander kenmerk is de professionele uitwerking die…Lees verder