Boek
Nederlands

Liefde als leidraad

Een meisje groeit in armoede op bij haar grootouders en wordt, mede dankzij enige mensen uit haar omgeving, een moedig en verantwoordelijk mens.
Extra onderwerp
Romans
Titel
Liefde als leidraad
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tilly Trotter
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2004
303 p.
ISBN
90-225-3852-4

Besprekingen

Tilly groeit als kind aan het begin van de 18e eeuw op bij haar grootouders die haar in armoede maar met veel liefde verzorgen. Dankzij de hereboer Simon die hun een maandelijkse toelage geeft en voor wie Tilly een grote liefde koestert en dankzij de domineesvrouw die haar milieu gebruikelijk is. Men noemt haar "behekst". Dapper trotseert zij alle tegenslagen. Door haar moed en bescheiden karakter krijgt zij uiteindelijk de verantwoording over de gang van zaken in huize Bentwood. Romantisch verhaal waarin de erbarmelijke maatschappelijke toestanden uit die tijd goed worden weergegeven. Paperback, normale druk.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia