Boek
Nederlands
Een getrouwde vrouw met twee kinderen vergeet niet dat ze is opgegroeid in armoedige omstandigheden.
Extra onderwerp
ROM, liefde, Jaloezie
Titel
Een kans op geluk
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kate Hannigan's girl
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017
304 p.
ISBN
9789022566619 (hardback)

Besprekingen

De twaalfjarige Annie is gelukkig nu haar moeder getrouwd is en ze eindelijk een vader heeft. Maar klasgenote Cathleen strooit allerlei praatjes rond over haar eenvoudige verleden. Als een jaloerse feeks pakt ze later ook Annie's liefde af. Dit alles brengt Annie er toe om non te willen worden. Maar gelukkig wordt ze - letterlijk en figuurlijk - door haar grote liefde gered. Schrijfster Catherine Cookson overleed in 1998, zodat deze roman werd uitgebracht door The Catherine Cookson Charitable Trust in 2000. Het werd een wat ouderwetse liefdesroman die aanvankelijk even boeit, maar al snel aan spanning verliest en ongeloofwaardig overkomt. Het zal zelfs doorgewinterde Cookson lezeressen niet meer zo aanspreken.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia