Boek
Nederlands

Macht van de koning

Catherine Banner (auteur), Selma Soester (vertaler)
De 17-jarige Anselm (ik-figuur) heeft zijn thuisland Malonia verlaten. Tijdens zijn reis vertelt hij aan een medereiziger wat hem de afgelopen maanden is overkomen. Vervolg op 'Ogen van de koning'. Vanaf ca. 14 jaar.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Macht van de koning
Auteur
Catherine Banner
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Voices in the dark
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2009
400 p.
ISBN
9789089680198 (hardback)

Besprekingen

Macht van de Koning is het tweede boek van Catherine Banner en speelt zich ongeveer 16 jaar na het eerste deel (Ogen van de Koning) af. De jonge Anselm Andros, zoon van Maria Andros en aangenomen zoon van Leo Noord is 16 en gaat op reis. Hij vertelt een van zijn medereizigers over zijn jeugd, over het leven dat hij had, samen met Leo, zijn moeder en zijn jongere zus. Over de winkel die ze openhielden, over zijn vriendschap met Michael en de gevoelens die hij voor zijn vriend heeft. Over de onrust en oorlog die de kop op steekt.
Banner heeft talent. In een pracht van een raamverhaal vertelt Anselm over zijn leven, maar de lezer krijgt ook een verhaal geschreven door Leo. De drie blijven mooi gescheiden door het gebruik van verschillende lettertypen. Over het algemeen is het boek redelijk sentimenteel, met vooral een nadruk op de personages en hun gevoelens, veel meer dan op de omgeving en de gebeurtenissen. Toch schept Banner een heel specifieke sfeer, en komt de naken…Lees verder
Anselm (de zeventienjarige ik-figuur) heeft zijn thuisland Malonia verlaten. Tijdens zijn reis vertelt hij aan een medereiziger wat hem de afgelopen maanden is overkomen. Ook leest hij deze geheimzinnige man voor uit een boek dat van zijn stiefvader is. De verhaallijnen van de reis, de afgelopen maanden en het boekje lopen door elkaar, waardoor het even duurt voor het boek je echt grijpt. Maar als de verhaallijnen, elk met een eigen lettertype, goed op gang zijn, word je steeds nieuwsgieriger hoe ze bij elkaar zullen komen. Anselm is de stiefzoon van Leo Noord, de hoofdpersoon uit 'Ogen van de koning' (2008)* waarop dit een vervolg is. Hij weet niet wie zijn echte vader is, wat een steeds grotere obsessie voor hem wordt. Naast Malonia, een negentiende-eeuws aandoende wereld, bestaat een parallelle wereld: het Engeland van nu. Mensen met magische krachten kunnen daar terechtkomen. Geschreven in mooi, beeldend taalgebruik, wat opvallend is gezien de jonge leeftijd van de auteur. Ze was …Lees verder

Over Catherine Banner

Catherine Banner (Cambridge, Engeland, 1989) is een Brits fantasyschrijfster. Ze verkreeg internationale aandacht met haar eerste boek, Ogen van de Koning, waaraan ze op 14-jarige leeftijd begon te schrijven terwijl ze nog steeds naar school ging.

In oktober 2008 begon Banner haar studies Engelse literatuur aan het Fitzwilliam College in Cambridge. Het derde deel van haar De Laatste Afstammelingen-serie, De Val van de Koning, verscheen in 2010.

Bibliografie

  • 2008 - Ogen van de Koning
  • 2009 - Macht van de Koning
  • 2010 - Val van de Koning

Externe links

  • Catherine Banner @ House of Legends (Engels)
  • De Ogen van de Koning op RandomHouse.ca (Engels)
  • Catherine Banner in de *Internet Speculative Fiction Database (Engels)
  • Catherine Banner op Fantasy Fan (Engels)