Boek
Nederlands

O, kom er eens kijken

Catharina Fredriks (auteur), Ietje Rijnsburger (illustrator)
Door een schoen neer te zetten voor zijn dassenburcht hoopt Kleine Das net als de mensenkinderen kruidnootjes te krijgen van Sint en Piet. Prentenboek met sfeervolle illustraties in grijs-bruine tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
O, kom er eens kijken
Auteur
Catharina Fredriks
Illustrator
Ietje Rijnsburger
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2007
[28] p. : ill. + dvd-video
ISBN
9789021665351

Besprekingen

Kleine das gaat de geur van zoetige, kruidige rondjes (pepernoten) achterna en komt uit bij een huis waar net een donkere jongen met een gele jas en een zak is geweest. Hij ziet dat je, om die lekkere nootjes te krijgen, een schoen, een wortel en een plaatje van een man met een witte baard en een rode jas nodig hebt. Kleine das zoekt alles bij elkaar en zet dit neer bij de ingang van zijn dassenburcht. Gelukkig komen de jongen met de gele jas en de zak en de man met de witte baard en de rode jas ook bij de dassenburcht en krijgt ook Kleine das een schoen vol lekkere kruidnootjes! In deze bijna vierkante, stevige uitgave vertellen vooral de realistische prenten het verhaal: sfeervol, beeldend, lief en in gewassen aquarel met af en toe wat zwarte lijnen. De (vele) tekst zal gauw bekend zijn bij de jonge lezer en daarna zullen de prenten en de welkome voorspelbaarheid van het prachtige verhaal meer dan voldoende zijn om het boek ook zelf te pakken en 'zelf te lezen'. De bijgevoegde dvd v…Lees verder

O, kom er eens kijken

In het bolderbos woont een kleine das. Op een nacht ruikt hij net buiten zijn holletje iets zoets, iets kruidigs. Er ligt een rondje, en nog één, en nog één ... Kleine das ziet hoe een donkere jongen met een zak over zijn schouder voor hem uitloopt. Uit de zak vallen kruidnootjes. De jongen gaat naar een groot donker huis. Door een luikje onderaan de deur kan kleine das ook binnen. Daar ziet hij dat er drie schoenen staan met een wortel en een tekening in. De donkere jongen haalt alles uit de schoen en stopt hem vol met geurige pepernootjes en mannetjes in rode jassen met witte baarden. Maar in het huis woont ook een hond ... Spannend voorleesverhaal over een kleine das die ook wat van de Sint wil. Mooie, erg sfeervolle illustraties zorgen ervoor dat kleuters al gauw,beter dan de kleine das, begrijpen wat er aan de hand is in dit wat ongewone sinterklaasverhaal. Er hoort ook een dvd bij, waarop het verhaal zeer mooi en duidelijk verteld wordt.