Boek
Nederlands

Dat heb ik weer!. 5, Ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise

Carry Slee (auteur), Kristel Steenbergen (illustrator)
+1
Dat heb ik weer!. 5, Ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise
×
Dat heb ik weer!. 5, Ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise Dat heb ik weer!. 5, Ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise

Dat heb ik weer!. 5, Ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het gaat Britt voor de wind, dus ze is supergelukkig. Maar dan komt haar vriendin Puck met een bericht, waardoor hun vriendschap op een zéér laag pitje komt te staan. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Dat heb ik weer!. 5, Ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise
Auteur
Carry Slee
Illustrator
Kristel Steenbergen
Uniforme titel
Dat heb ik weer! Deel 5
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2012
175 p. : ill.
ISBN
9789049925901 (hardback)

Besprekingen

Dit is het vijfde deel uit de serie 'Dat heb ik weer!'* over Britt. Het gaat Britt voor de wind. Ze heeft nog steeds verkering met Dave; 'Rogiers vlucht', de bioscoopfilm waarin Britt en Dave de hoofdrollen hebben, gaat bijna in première; met de band Crazy Ontbijtkoek, waarvan Britt manager is, gaat het goed en Britts vader is weer terug uit Japan. Maar dan komt Puck met een bericht waardoor hun vriendschap op een zéér laag pitje komt te staan. En alsof het niet erger kon: Britt wordt ontslagen als manager van de band. Ze voelt zich heel alleen. En wat is er met haar broertje Lucas aan de hand? Zeer toegankelijk geschreven boek, met veel dialoog en eigentijds taalgebruik. Onafhankelijk te lezen van eerdere delen. Herkenbaar vormgegeven, met overzichtelijke bladspiegel, groot lettertype en Britts blog afgedrukt op grijze achtergrond met tekeningetjes en testjes, waardoor er duidelijk onderscheid is tussen verhaaltekst en blogtekst. Meer informatie op: www.dathebikweer.com. Smulvoer voo…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia