Boek
Nederlands

Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie

Carry Slee (auteur)
+1
Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie
×
Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie

Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Pup Ollie leert van alles van zijn grote vriend Bram. De belangrijkste les is, dat hij uit de buurt moet blijven van buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Honden, Huisdieren
Titel
Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: FMB, 2009
102 p. : ill.
ISBN
9789049923884 (hardback)

Besprekingen

Naast hippe tienerseries als 'Dat heb ik weer!' en 'Your Choice' schreef Carry Slee ook een aantal serieboeken voor beginnende lezertjes zoals 'De kinderen van de grote beer' en voorleesboeken zoals de serie over 'Rik en Roosje'. Met Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie start de auteur een nieuwe serie, die dit keer draait rond de twee hondjes Bram en Ollie.
Ollie wordt geboren op een grote boerderij. Nadat al zijn broertjes en zusjes al opgehaald zijn, wordt hij op een dag eindelijk geadopteerd door twee vriendelijke baasjes, Willem en Nina. Ollie blijkt er ook meteen een speelkameraad bij te hebben, want zijn nieuwe baasjes hadden al een hond, Bram. Een soort grote vriendelijke reus voor Ollie, die Bram eerst voor een groot, eng monster aanziet. Grote Bram neemt de kleine Ollie op sleeptouw en leert hem het hondenleven kennen. Zo leert Ollie dat je niet binnen, maar buiten plast, dat er ook stoute honden zijn en 'kakhondjes' zoals Jacquelien, de hond van de buurvrouw…Lees verder
De pup Ollie wordt geboren op een boerderij. Hij wordt als laatste weggegeven aan Willem en Nina, die al hond Bram hebben. Bram is heel groot en Ollie is eerst bang van hem. Maar hij blijkt een lieve grote broer. Er is veel te beleven in en om het huis. Bram heeft een geheime plek waar hij zijn kluif verstopt, die hij bewaart voor Sweety, zijn liefje. In het park ontmoeten ze meer honden, waarmee vriendschappen gesloten worden en ruzies uitgeknokt. Buurhondje Kakkie is een speciaal geval. Zij heeft uitsluitend deftige vriendinnen en mag van haar baasje, buurvrouw Mopperkont, niet met Bram en Ollie omgaan. De honden zijn net mensenkinderen en daar ligt het accent in dit verhaal. Ze gedragen zich als hond, maar ze praten als kinderen. In toegankelijke taal, geestig en herkenbaar zowel voor kinderen met, als zonder honden. Met kleurige illustraties vol humor op vrijwel iedere bladzijde. Eerste deel in een serie over Bram & Ollie. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat haar dochters heel vervelend vonden.

Als haar dochters ouder worden, l…Lees verder op Wikipedia