Dvd
Zweeds

Camilla Lackberg's Fjällbacka murders. Seizoen 1

Camilla Läckberg (naar het werk van)
Misdaadschrijfster Erica Falck en haar man, politie-inspecteur Patrik Hedström, onderzoeken moorden in het Zweedse kustplaatsje Fjällbacka.
Bevat
Disc 1 Oorlogskind ; De zee geeft, de zee neemt
Disc 2 De kustrijder ; De koningin van het licht
Disc 3 Vrienden voor het leven ; Kunst, kitsch en kenners
Titel
Camilla Lackberg's Fjällbacka murders. Seizoen 1
Naar het werk van
Camilla Läckberg
Uniforme titel
Fjällbackamorden
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, 2013
3 dvd-video's
Speelduur
6 x 90 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019006259

Besprekingen

Zes Zweedse misdaadfilms over misdaadschrijfster Erica Falck en haar man, politie-inspecteur Patrik Hedström die wonen in een schilderachtig vissersplaatsje aan de Zweedse westkust. De films zijn gebaseerd op boeken van de ook in Nederland populaire Camilla Läckberg. In de hoofdrollen zien we Claudia Galli en Richard Ulfsäter. De eerste aflevering is de verfilming van het boek 'Oorlogskind'* (2007) en werd ook in de bioscoop uitgebracht. Erica verliest haar beide ouders bij een auto-ongeluk. Wanneer een paar maanden later haar vermeende halfbroer vermoord wordt, gaat ze op onderzoek naar haar moeders oorlogsverleden. Ze ontdekt duistere geheimen, die sommigen angstvallig verborgen proberen te houden en raakt verstrikt in een web van leugens en moord. Sylvia Bakker (Cinemagazine, i) geeft 3 (van 5) sterren. Ze ziet een verhaal met echte mensen, maar vindt dat er te veel gebeurt in te weinig tijd en mist sfeer: 'Het verhaal zit uiteindelijk wel goed in elkaar en daardoor is 'Oorlogskind…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020), ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019), ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019), ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017), ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015), ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012), ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvakta…Lees verder op Wikipedia