Als een student aan de politieschool in Manilla van een kennis een aanbod krijgt wat extra geld te verdienen, raakt hij betrokken bij een gruwelijke misdaad.
Titel
Kinatay
Regisseur
Brillante Mendoza
Componist
Teresa Barrozo
Taal
Tagalog
Uitgever
De Filmfreak, [2012]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Tagalog gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717903484883
mooov

Besprekingen

Filipijnse misdaadfilm uit 2009 van Brillante Mendoza (Lola*; Foster child; Manoro), met Coco Martin en Mercedes Cabral. De vertaling van de titel is 'slachting'. Peping is een twintigjarige ambitieuze student op de politieschool. Hij woont samen met de negentienjarige Cecille, met wie hij een kindje heeft. De film begint met een tocht van de twee geliefden door hun woonplaats Manilla op weg naar hun trouwlocatie. Maar als Peping van een kennis een aanbod krijgt wat extra geld te verdienen, raakt hij betrokken bij een gruwelijke misdaad. Beslist geen makkelijke film maar positief ontvangen in de pers. Kevin Toma (Volkskrant 2-12-'10) geeft 4 (van 5) sterren: 'Dat de personages volkomen klem zitten voel je haast lijfelijk door Mendoza's voorkeur voor ononderbroken dwaaltochten door kelders, steegjes en krappe gangen - de Filipijnse samenleving krimpt tot een kruipruimte. (...) Kinatay mag als bloederige koortsdroom soms wat doorschieten; al met al is het een maalstroom van een film, di…Lees verder

Over Brillante Mendoza

CC BY 3.0 - Foto van/door Masha Kuvshinova at https://www.flickr.com/photos/kuvshinova/

Brillante "Dante" Mendoza (San Fernando, 30 juli 1960) is een Filipijns filmregisseur. Mendoza won in zijn carrière als filmmaker vele prijzen, waaronder die van beste regisseur op het Filmfestival van Cannes in 2009 voor zijn film 'Kinatay'. Hij is daarmee de eerste Filipijnse regisseur ooit die deze prestigieuze prijs won.

Biografie

Mendoza studeerde schone kunsten en reclame aan de University of Santo Tomas in Manilla. Hij begon zijn carrière als production designer voor film, televisie en theater. Hij werkte aan films als Takaw Tukso' (1986), 'Private Show' (1986), 'Olongapo' en 'The Great American Dream' (1987). Daarnaast was hij een veelgevraagd production designer voor reclamefilmpjes.

In 2005 begon Mendoza met het maken van speelfilms. Zijn films kenmerken zich door "de neo-realistische ruwe stijl en zijn duidelijk geworteld in de sociale context van de hedendaagse Filipijnen". In 2008 is er voor het eerst een film…Lees verder op Wikipedia