Boek
Nederlands

Konijn en Zus in de sneeuw

Brigitte Minne (auteur), Merel Eyckerman (illustrator)
+1
Konijn en Zus in de sneeuw
×
Konijn en Zus in de sneeuw Konijn en Zus in de sneeuw
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Konijn en Zus zien dat het sneeuwt, willen ze zo snel mogelijk naar buiten, maar mama vindt dat ze zich warm moeten aankleden. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Kleding, Sneeuw, Spelen
Titel
Konijn en Zus in de sneeuw
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Merel Eyckerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: Uitgeverij De Eenhoorn, 2005
[16] p. : ill.
ISBN
90-5838-319-9 9789058383198 (hardback)

Besprekingen

In Konijn en Zus in de sneeuw vernemen kleuters dat spelen in de sneeuw leuk is, maar dat je daarvoor warme kleren moet aantrekken, een jasje en een sjaal en een muts. Het spanningselement is dat die mutsen niet te vinden zijn. Konijn en Zus lopen dan maar de sneeuw in met een onderbroekje op hun kop, met hun lange oortjes door de pijpjes. Een voor kleuters herkenbare situatie met wat spanning erin, met een moeder die de regeltjes doet respecteren, maar met een glimlach en de nodige soepelheid, en met een grappige vondst tot slot. In Konijn en Zus krijgen een potje krijgen beiden een potje als verjaardagscadeau. Ze weten wel niet goed wat ze daarmee aan moeten. Stop je je blokken daarin? Of kan beer erin slapen? Kan het als fietshelmpje dienst doen? De vele limonade die ze bij de verjaardagstaart drinken, brengt de oplossing: op een potje kan je plassen. De figuurtjes zijn rustig en sober getekend tegen een bijna monochrome witte of rode achtergrond met daarin enkel de n…Lees verder
In de serie hardkartonnen prentenboekjes met twee afgeronde hoeken over Konijn en Zus zijn we ditmaal in de winter beland; het sneeuwt. Konijn en Zus zijn opgetogen en willen zo snel mogelijk naar buiten. Mama vindt dat ze zich goed moeten inpakken tegen de kou en zo zoeken de konijnenkinderen naar jassen en sjaals, maar mutsen kunnen ze niet vinden. Dan zeten ze ieder een onderbroekje op hun hoofd voor ze eindelijk de deur uit rennen. Grappig verhaaltje met weinig tekst waarin twee schattig getekende konijntjes en hun zorgzame moeder, in zachte kleuren, zijn afgebeeld tegen een witte achtergrond. Blijkbaar zijn handschoenen en de zelfs afgebeelde laarzen niet nodig. Omdat de bladen zijn geplastificeerd kan het boekje tegen een stootje. Peuters vanaf ca. 1,5 jaar zullen ervan genieten en zichzelf herkennen als het sneeuwt. In dezelfde reeks verscheen 'Konijn en Zus krijgen een potje'*.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties