Dvd
Engels

X-men : the last stand

Brett Ratner (regisseur), Hugh Jackman (acteur), Halle Berry (acteur)
Wanneer de vreedzame mutantenleider Charles Xavier met zijn militante tegenhanger Magneto in conflict komt, maakt iedereen zich op voor de strijd die aan alle oorlogen een einde zal maken
Extra onderwerp
Sciencefictionfilms
Titel
X-men : the last stand
Regisseur
Brett Ratner
Acteur
Hugh Jackman Halle Berry
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2006
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels 2-disc special edition
EAN
8712626023463

Besprekingen

Laatste deel van de trilogie, weer met Patrick Stewart in de hoofdrol, geregisseerd door Brett Ratner (Red dragon) uit 2006. Wanneer de vreedzame mutantenleider Charles Xavier met zijn militante tegenhanger Magneto in conflict komt, maakt iedereen zich op voor de strijd die aan alle oorlogen een einde zal maken. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad (24-5-'06) geeft 4 (van 5) sterren: 'De X-men moeten het kwaad stoppen. Dat gebeurt op grootse wijze. De productie is een visueel spektakel met ontploffingen, aardverschuivingen en veel hilarische stunts.' Jochem Geerdink (Metro 24-5-'06) (...) Fans van X-men zullen zich zeker vermaken. De film mist alleen de diepgang en de passie om een diepere indruk op je achter te laten. Dat compenseert Ratner met een behoorlijke portie humor, waardoor de kijker toch geïnteresseerd blijft. Deze dubbeldvd bevat zeer veel extra's.

Over Brett Ratner

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Brett Ratner (Miami Beach, 28 maart 1969) is een Amerikaans filmregisseur en videoclipregisseur.

Carrière

Ratner begon met het regisseren van videoclips voordat hij commercieel succes behaalde met de actie-comedy Rush Hour (1998), met daarin Jackie Chan en Chris Tucker. Er werd overwogen om Ratner X-Men (2000) en Superman Returns te laten regisseren, beide films werden uiteindelijk echter geregisseerd door Bryan Singer. Nadat Singer de X-Men-franchise verliet om Superman Returns te regisseren werd Ratner regisseur van X-Men: The Last Stand.

In 2017 kreeg Ratner een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ratner werd in het najaar van 2017 beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en het doen van homofobe uitspraken door onder anderen actrices Olivia Munn en Ellen Page.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia