Boek
Nederlands

Fabelhaven

Brandon Mull (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
Fabelhaven
×
Fabelhaven Fabelhaven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Kendra (13) en Seth (11) gaan bij hun opa en oma logeren op een groot landgoed. Ze mogen niet in het bos en in de schuur komen. Waarom doet opa zo geheimzinnig? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Fabelhaven
Auteur
Brandon Mull
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fablehaven
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
268 p. : ill.
ISBN
9789022553503 (paperback)

Besprekingen

Lezers van fantasy zijn nergens meer veilig. Terwijl Harry Potter ons al vertelde dat tovenaars werkelijk bestaan en we door Percy Jackson opnieuw kennis konden maken met de Griekse goden, komen we er via Kendra en haar jongere broertje Seth achter dat alle fabeldieren ook nog onder ons zijn. Elfjes, trollen en zelfs een golem passeren de revue in Fabelhaven van Brandon Mull.
Hoewel vergelijkingen met vroegere series misschien niet helemaal eerlijk zijn, is de verleiding wel erg groot. Net als Harry en Percy worden ook Kendra en Seth plots in een compleet nieuwe wereld gestort, wanneer ze erachter komen dat hun opa en oma Sorenson de opzichters zijn van het magische reservaat Fabelhaven, waar allerlei fabelwezens hun toevlucht kunnen zoeken, nu er geen plaats meer voor hen is in de gewone wereld. Het begint allemaal onschuldig met de elfjes die in de tuin rondfladderen, maar al snel blijkt dat er ook heel wat duistere wezens door Fabelhaven rondzwerven. Net als bij Harry en …Lees verder
Kendra (13) en Seth (11) gaan bij hun opa en oma logeren, omdat hun ouders op vakantie gaan. Ze wonen op een groot landgoed. Oma is er niet, maar opa heeft een paar strenge regels: niet in het bos en in de schuur komen! Opa geeft Kendra drie sleutels die op iets op de speelzolder passen. Met de sleuteltjes die ze uiteindelijk vindt, opent ze een boek met een slot erop. Daarin staat de boodschap 'drink van de melk'. Hiermee wordt de melk bedoeld die een vriend van opa voor de insecten in de tuin zet. Als de kinderen van de melk drinken, gaat er een wereld voor ze open. Seth is een erg ondernemende jongen. Hij is nieuwsgierig en luistert slecht. Kendra is veel rustiger en verstandiger. Ze kibbelen heel realistisch. Het verhaal is goed opgebouwd en in een mooie stijl geschreven. Het taalgebruik is niet eenvoudig, wat het geheel ten goede komt. Bij elk van de getitelde hoofdstukken staat een kleine silhouet van een elfje. Verder enkele paginagrote, te donkere zwart-witillustraties die wei…Lees verder

Over Brandon Mull

CC BY 3.0 - Foto van/door Nihonjoe

Brandon Mull is een Amerikaans auteur, die vooral bekend is van de fantasyreeks Fabelhaven. Zijn eerste jeugdboek verscheen in 2006 in het Engels. Twee van zijn boeken staan als optie opgegeven voor verfilmingen. Nu woont hij in Utah.

Bibliografie

  • The Candy Shop War (2007) (Filmoptie)
  • Pingo (2009)

Nota: The Candy Shop War zal nog een vervolg krijgen, genaamd The Arcadeland Catastrophe.

Reeksen

  • Fabelhaven - (Fablehaven)
  1. Fabelhaven (2010) - (Fablehaven) (2006) (Filmoptie)
  2. De Opkomst Van De Avondster (2010) - (Rise Of The Evening Star) (2007)
  3. (Grip Of The Shadow Plague) (2008)
  4. (Secrets Of The Dragon Sanctuary) (2009)
  5. (Keys To The Demon Prison) (2010)
  6. (Spirit animals)

In het Nederlands werd Fabelhaven…Lees verder op Wikipedia