Titel
Osmosis Jones
Auteur
Bobby Farrelly Peter Farrelly
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2002
1 dvd (ca. 92 min.)
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Italiaans en Frans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, Bulgaars, Kroatisch, Hongaars, Pools... 22.99 EUR Oorspr. uitgebracht in 2001

Over Bobby Farrelly

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Peter John (Phoenixville, 17 december 1956) en Robert Leo 'Bobby' Farrelly, Jr (Cumberland (Rhode Island), 17 juni 1958) zijn twee Amerikaanse broers die doorgaans gezamenlijk actief zijn in de filmwereld als regisseur, producent en scenarioschrijver. Ze maken doorgaans komedies die zich kenmerken door het gebruik van visuele humor en het op de hak nemen van allerhande menselijke gebreken en handicaps.

Films

De broers Farrelly debuteerden in 1994 met Dumb & Dumber, een van de films waarmee Jim Carrey dat jaar definitief doorbrak als filmacteur. Het legde henzelf ook geen windeieren, want de titel vormde voor de broers het begin van een reeks komedies die de critici na verloop van tijd het etiket 'typisch Farrelly' opplakten. Hun There's Something About Mary won in 1998 de People's Choice Award voor favoriete komedie van het jaar en werd genomineerd voor onder meer een Golden Globe voor beste filmkomedie.

Lees verder op Wikipedia