Romantische komedie rond een excentrieke jonge vrouw en een jonge schrijver die in hetzelfde huis in New York wonen
Titel
Breakfast at Tiffany's
Regisseur
Blake Edwards
Naar het werk van
Truman Capote Audrey Hepburn 1929-1993
Componist
Henry Mancini 1924-1994
Acteur
George Peppard
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
1961
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Engels voor slechthorenden, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Grieks, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds, Turks
EAN
8714865555262

Besprekingen

Romantische komedie uit 1961 met in de hoofdrollen Audrey Hepburn en George Peppard. Hepburn speelt Holly Golightly, een eigenzinnige, charmante jonge vrouw die dol is op het uitgaansleven van New York. Een jonge schrijver die een kamer huurt in hetzelfde huis als Holly raakt door haar geïntrigeerd. De Speelfilmencyclopedie beoordeelt deze 'gedateerde komedie' met 3 1/2 ster: '(...) De geslaagde verfilming van een kort verhaal van Truman Capote met onvergetelijke muziek van Henri Mancini, die daarvoor al voor het liedje 'Moon river' een Oscar kreeg, dat hij samen met Johnny Mercer maakte. (...)'

Over Blake Edwards

Blake Edwards (Tulsa, 26 juli 1922 – Santa Monica, 15 december 2010) was een Amerikaans filmregisseur en scenarist, die het meest bekend is geworden door The Pink Panther-reeks en andere komedies.

Edwards' stiefvader was Jack McEdwards, een theaterregisseur en -producent. Diens vader was J. Gordon Edwards, regisseur van enkele stomme films. Blake Edwards is twee keer getrouwd geweest. Met Patricia Walker was hij getrouwd van 1953 tot 1967. Ze kregen twee kinderen, actrice Jennifer Edwards en scenarist Geoffrey Edwards. Op 12 november 1969 trouwde Edwards met actrice Julie Andrews. Ze hebben twee kinderen uit Vietnam geadopteerd, Amy en Joanna Edwards.

Op 15 december 2010 overleed Edwards aan complicaties van een longontsteking in het Saint John's Health Center in Santa Monica, Californië.

Carrière

Blake Edwards begon zijn carrière als acteur. In 1942 had hij zijn eerste filmrol i…Lees verder op Wikipedia