Boek
Nederlands

Rolling with the Stones

Bill Wyman (auteur), Richard Havers (medewerker)
Documentatie in woord en beeld over de Britse popgroep The Rolling Stones.
Onderwerp
The Rolling Stones
Titel
Rolling with the Stones / Bill Wyman ; met Richard Havers
Auteur
Bill Wyman
Medewerker
Richard Havers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rolling with the Stones
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2002
512 p. : ill.
ISBN
90-274-7966-6

Besprekingen

Wyman begint zijn prachtige fotoalbum met Brian Jones. Jones moest de eerste zijn, want hij richtte de rockgroep op en bedacht ook de naam voor de groep, waarvoor hij inspiratie zocht bij een bluesnummer van Muddy Waters.

Wyman schetst een beeld van de jeugdjaren van de groepsleden en kadert het ontstaan en de wortels van de legendarische rockgroep binnen een historische muziekcontext.

Daarna volgt een rijkelijk geïllustreerd overzicht van ca. 30 jaar popgeschiedenis in het algemeen en die van de Stones in het bijzonder. Je kan in dit boek urenlang grasduinen en genieten van het vele materiaal dat via een sublieme lay-out ter beschikking wordt gesteld: overzichtlijstjes met de data en plaatsen van hun talrijke wereldtournees, technische gegevens van hun LP's (opnamedatum, studio, releasedatum enz.), oude toegangstickets voor concerten enz. De naar eigen zeggen "greatest rock-'n-roll band in the world" bestaat inmiddels reeds 40 jaar. Alhoewel de leden van de Stones stila…Lees verder
De kracht van dit boek zit hem niet zozeer in de verhalen, die kan men in menig Stones-boek boeiender en uitvoeriger tegenkomen (ook in 'Stone Alone', de autobiografie die Bill Wyman eerder schreef*) maar in de duizenden illustraties en foto's, waarvan de meeste in kleur. 'Ik ben nu eenmaal zo'n gestoorde die alles bewaart', verklaart Wyman. Een groot deel van die illustraties is afkomstig uit zijn eigen collectie. 'Stone Alone' loopt tot 1969 en vermoedelijk put de 'Silent Stone' ook veel uit tekstmateriaal van zijn autobiografie, want tot '69 is het boek uitvoerig, maar daarna kariger. Jammer is het dat hij ook in dit boek te veel zijn frustraties op financieel gebied botviert. Het is interessant om te lezen hoezeer de bandleden, zeker toen ze weinig verstand van zaken hadden, getild zijn, maar dat hoeft geen rode draad door het boek te zijn. In de latere periode van de Stones werd het accent verschoven naar ergernissen over de onberekenbaarheid van Keith Richards vanwege diens drug…Lees verder

Over Bill Wyman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jim Summaria, http://www.jimsummariaphoto.com/

Bill Wyman pseudoniem van William George Perks, (Penge, 24 oktober 1936) is een Brits muzikant die bekend is geworden als basgitarist van de Rolling Stones.

Hij werd geboren in Penge (Kent). Vanaf zijn tiende jaar kreeg hij een aantal jaren pianoles, maar hij leerde zichzelf basgitaar te spelen.

Hij werkte een aantal jaren in Londen als klerk voor een wedkantoor en werkte daarna bij de luchtmacht. In de periode daarna begon hij een band met de naam Tucky Buzzard and the End, later verving hij Dick Taylor als bassist van The Rolling Stones. Na een aantal jaren was Wyman het zat bij de Stones en besloot te vertrekken. Hoewel hij dit besluit al in 1988 had genomen, kondigde hij uiteindelijk pas in januari 1993 zijn vertrek aan.

Evenals Charlie Watts, verkoos Wyman er doorgaans voor niet op de voorgrond te treden, hetgeen hem de bijnaam "de stille Stone" opleverde. Tussen 1962 en 1992 bracht hij verschillende soloalbums uit. Wyman bezat een res…Lees verder op Wikipedia