Boek
Nederlands

Klaar Rover

Bies Van Ede (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
Clara vindt de weg bij school gevaarlijk; ze bedenkt een plan. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Verkeer
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Klaar Rover
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1998
36 p. : ill.
ISBN
90-276-3977-9

Besprekingen

Clara vindt dat er eindelijk iets moet gebeuren om de gevaarlijke weg naar school veiliger te maken. Toch weet ze niet zo goed wat ze zich moet voorstellen bij de maatregelen die een meneer aan haar vertelt; een zebra op de weg en haaientanden? En wat voor soort rovers zijn klaar-(r)overs? Dit boekje, gebonden in een harde kaft, is onderverdeeld in tien kleine hoofdstukjes. In de tekst wordt vooral gebruikgemaakt van korte zinnetjes, die nooit meer dan een regel beslaan. De tekst is gedrukt in een duidelijke letter met schreef. De tekst wordt ondersteund door grappige, cartoonachtige illustraties die meestal grillig zijn ingekleurd met waterverf. Een leuk (voorlees)boek met een educatieve ondertoon, dat door kinderen als humoristisch ervaren zal worden. Voor zelfstandig lezen geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar (AVI 5).

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede in 2004 nog een cd behorend bij het boek Tophits<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties