Boek
Nederlands

Kip in de war

Bies Van Ede (auteur), Mark Janssen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Kip in de war
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789048717668 (hardback)

Besprekingen

Kip Lies heeft zin in een pier, maar krijgt een lel van pier en valt om… Kip Lies is in de war! Met een lap voor haar oog pikt en rooft ze goud! Ze neemt een hap van het goud en nog een, ze eet al het goud op. Bas komt thuis: hier was een dief – waar is de dief? Bas ziet kip Lies en geeft haar een lel… Kip Lies legt een ei voor Bas maar wat komt er uit? Leesboekje uit de reeks 'Maan. roos. vis'*. Met korte zinnen van klankzuivere woorden, geen hoofdletters, weinig interpunctie en nergens regeloverstijgend, AVI-M3. Prachtige prenten van verf en vetkrijt ondersteunen en begeleiden de tekst en zijn een visueel steuntje in de rug bij het lezen. Uitgave waarin kip Lies de show steelt – zowel in woord als in beeld! Leesboekje voor beginnende lezers die wel van een grapje houden. En als het verhaal eindigt zoals het begonnen is, denk je maar één ding: kip Lies, eet de pier en beleef een nieuw avontuur! Eerder verschenen in de serie 'Leesleeuw'. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede in 2004 nog een cd behorend bij het boek Tophits<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties