Boek
Nederlands

AVI 6 kanjer

Bies Van Ede (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)
+1
AVI 6 kanjer
×
AVI 6 kanjer AVI 6 kanjer
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie griezelige en fantastische verhalen. Vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI 6
Titel
AVI 6 kanjer / Bies van Ede ; met tek. van Klaas Verplancke
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2003
151 p. : ill.
ISBN
90-276-7547-3

Besprekingen

Een bundel met drie eerder afzonderlijk verschenen boeken van de schrijver Bies van Ede. Het zijn absurdistische, soms komische verhalen in dezelfde stijl. Elk boek heeft korte hoofdstukken; geen inhoudsopgave, wel paginanummering. De verhalen zijn in de t.t. met korte zinnen, enkelvoudig en samengesteld. Duidelijk schreefloos lettertype; er is gebruik gemaakt van de directe rede en een duidelijke interpunctie. Soms staat er een passende illustratie bij een hoofdstuk. Ze bestaan uit zachte potloodtekeningen, soms paginagroot en gekaderd, soms een losse tekening. Ze zijn komisch, expressief en niet altijd zorgvuldig afgewerkt. De bundel is geschikt voor de leeftijd vanaf ca. 8 jaar om het zelf lezen te bevorderen en bij het klassikaal niveaulezen. Het boek heeft een harde glanzende kaft in paars met kleine afbeeldingen van de drie afzonderlijke boeken.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties