Boek
Nederlands

Achter donkere ramen

Bies Van Ede (auteur), Rick De Haas (illustrator)
Een mysterieuze vrouw vertelt een zieke griezelige verhalen om hem de pijn te laten vergeten. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dood
Extra onderwerp
Griezelliteratuur, Griezel
Leesniveau
AVI 9
Titel
Achter donkere ramen / Van Ede, Bies ; tek. van De Haas, Rick
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Elzenga, 1999
120 p. : ill.
ISBN
90-6692-284-2

Besprekingen

Geplaatst in een raamvertelling worden er aan de hoofdpersoon griezelige, soms lugubere verhalen verteld, door een mysterieuze vrouw, om hem de pijn te laten vergeten. Welke pijn en wat er aan de hand is met hem, wordt de lezer beetje bij beetje duidelijk gemaakt in een meeslepende beklemmende spanning. Als rode draad hebben de verhalen het leven en de dood als thema. Ze zijn met subtiele humor doorweven, vlot leesbaar en in een goed lopende stijl met voornamelijk korte zinnen geschreven. Aanbevolen voor kinderen vanaf plm. 10 jaar, die van griezelverhalen houden. Met zwart-witte tekeningen en bijpassende omslagtekening in kleur.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties