Boek
Nederlands

Wilde beestenboel

Betty Sluyzer (auteur), Mies Van Hout (illustrator)
+1
Wilde beestenboel
×
Wilde beestenboel Wilde beestenboel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant prentenboek met kleurrijke afbeeldingen van diverse wilde dieren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Wilde beestenboel / geschreven door Betty Sluyzer ; getekend door Mies van Hout
Auteur
Betty Sluyzer
Illustrator
Mies Van Hout
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Kimio, 2004
[22] p. : ill.
ISBN
90-5647-701-3

Besprekingen

‘Dag krokodil, dag beer, dag apen. Liggen jullie lekker te slapen?’ De eerste zin van Dag giraf zet de aandacht van kleine lezer op scherp. Onderaan een slapend allegaartje van dieren ligt krokodil. Alleen een klein, open oogje verraadt dat het beest wakker is, maar dat detail merkt enkel de wakkere lezer op. De acht spreads die volgen zijn al even eenvoudig als prikkelend. Mies van Hout schilderde de dieren sober, losjes zwart omlijnd, op een felle steunkleur met motieven van bladeren en hartjes. De billen van het nijlpaard zijn van de pagina gevallen, de poten van de olifant ook.
Op elke prent demonstreren de dieren hun besognes: apen klimmen aan een touw en ooievaar staat op één been. Een peuter transfereert deze bezigheden moeiteloos naar zijn leventje. Geen boek om bij op je broek te blijven zitten dus! De functie van peuterprentenboeken (kijk, benoem en verwoord-de-actie) is met dit ‘doe-de-actie’ element verruimd. Niet alleen het taal- en denkvermogen worden geprik…Lees verder
Elf bekende (wilde) dieren passeren de revue: aap, dolfijn, vogels etc. Deel uit de Kimio-serie, waarin, in twee-regelig rijm, iets over de dieren wordt verteld. "De olifant eet een stuk brood. De ooievaar staat op één poot." (n.l. op de rug van de olifant). De kleurrijke, vrolijke, vetkrijt/stempel illustraties van dieren die op een kleurige achtergrond zijn geplakt, beslaan telkens een dubbele bladzijde. De dieren zijn niet helemaal natuurgetrouw maar zien er lief en zeer herkenbaar uit. De tekst is in verschillende kleuren (aangepast aan de achtergond) en de namen van de dieren en datgene wat ze doen, zijn vet en groter gedrukt. Leuk kijk- en voorleesboek voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Suggesties