Dvd
Engels

The last kingdom. Seizoen 1

Bernard Cornwell (naar het werk van), John Lunn (componist)
Nadat een Engelse edelman is opgegroeid tussen de vikingen in Noord-Engeland ten tijde van koning Alfred de Grote, maken zijn banden met beide groepen het voor hem moeilijk om partij te kiezen. Historische actieserie van de BBC die zich afspeelt in 872.
Extra onderwerp
Vikingen, Televisieseries
Titel
The last kingdom. Seizoen 1
Naar het werk van
Bernard Cornwell
Componist
John Lunn
Taal
Engels
Uitgever
Carnival, © 2016
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 8 uur
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds Gebaseerd op de historische romanreeks The warrior chronicles / Saxon stories van Bernard Cornwell
EAN
5053083067236 5053083130008

Over Bernard Cornwell

CC BY 2.0 - Foto van/door SarahSierszyn from Chatham, MA, USA

Bernard Cornwell (Londen, 23 februari 1944) is een Engelse schrijver van historische fictie. Hij is met name bekend van de boekenreeksen Sharpe en The Saxon Stories.

Biografie

Bernard Cornwell werd in 1944 in Londen geboren als de zoon van de Canadese vliegenier William Oughtred en de Engelse Dorothy Cornwell. Hij werd geadopteerd door de familie Wiggins en groeide op in Thundersley, Essex. Na de dood van zijn adoptievader veranderde hij zijn naam van Wiggins naar de naam van zijn moeder, Cornwell. Tussen 1963 en 1966 studeerde hij geschiedenis aan de University College London en werkte na zijn afstuderen als docent. Hij probeerde tot drie keer toe om toe te treden to het Britse leger, maar hij werd afgekeurd wegens bijziendheid.

Na zijn werk als docent ging Cornwell werken voor BBC voor het programma Nationwide en werd later door het bedrijf tot het hoofd actualiteitenprogramma's benoemd bij de BBC v…Lees verder op Wikipedia