Voormalig politiek journalist Daniel Piron ontmoet de man Sacchi, die 25 jaar eerder een schoolbus gijzelde om sociale ongelijkheid aan de kaak te stellen. Piron gaat de hoofdpersonages van die gijzeling opzoeken om een ambitieuze film te maken. De revolutionairen van toen blijken echter niet zo revolutionair meer
Taal
Frans
Uitgever
Warner Home Video, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
7321932038163

Besprekingen

Belgische tragi-komedie uit 2007 van Dimitri Linder, geschreven door Benoît Mariage, met Benoît Poelvoorde e.a. Voormalig politiek journalist Daniel Piron ontmoet de man Sacchi, die 25 jaar eerder een schoolbus gijzelde om sociale ongelijkheid aan de kaak te stellen. Piron gaat de hoofdpersonages van die gijzeling opzoeken om een ambitieuze film te maken. De revolutionairen van toen blijken echter niet zo revolutionair meer. Bart Rietvink (Movie2movie,i) geeft 3 (van 5) sterren: ''Poelvoorde Cow-boy' is een kleine film, die rustig voortkabbelt maar langzaam maar zeker meer resonantie krijgt. De droge humor, het onderkoelde acteerwerk, en de uiteindelijk wel degelijk boeiende thematiek maken deze niet heel subtiele film toch nog zeker de moeite waard.' Als extra o.a. interviews.

Over Benoît Mariage

Benoît Mariage (Virton, 19 juli 1961) is een Belgische regisseur en televisiemaker.

Biografie

Hij behaalde zijn diploma rechten aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve en vervolgens studeerde hij aan Institut national supérieur des arts du spectacle et des techniques de diffusion (INSAS) te Brussel om daar in 1987 een diploma te behalen.

Hij begon zijn professionele carrière met fotoreportages voor de krant Vers l’Avenir om vervolgens voor het RTBF-magazine Striptease (RTBF) reportages te maken. Hij startte een eigen productiehuis om eigen documentaires te maken. In 1992 vertolkte hij de rol van een journalist in de film C'est arrivé près de chez vous.

Zijn eerste fictiefilm, Le Signaleur, kwam in 1997 en dong mee op het Festival van Cannes en kreeg de prijs van de jury op het Filmfestival van Clermont-Ferrand in 1998.

De film Les Convoyeurs attendent kreeg in 1999 het Bronzen Paard op het Intern…Lees verder op Wikipedia