Boek
Nederlands

Slaap lekker!

Benoit Marchon (auteur), Soledad Bravi (illustrator)
+1
Slaap lekker!
×
Slaap lekker! Slaap lekker!
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een peuter krijgt allerlei welterusten-wensen voordat hij lekker kan gaan slapen. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Slaap lekker!
Auteur
Benoit Marchon
Illustrator
Soledad Bravi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Bonne nuit!
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
[40] p. : ill.
ISBN
9789020972566

Besprekingen

Mmm lekker! en Slaap lekker! zijn twee knap bedachte kartonboekjes voor peuters. Rond de in het midden uitgesneden vorm verschijnen op elke bladzijde andere figuurtjes. Afbeeldingen en begeleidende zinnetjes verwijzen naar herkenbare rituelen uit een peuterleven. Een kind dat zijn bord moet leegeten, wordt wel eens gepaaid met "een hapje voor papa..." en bij een bedtijdritueel horen ook koosnaampjes en afscheidszinnen zoals "Slaap lekker mijn liefje". De mama of papa in Mmm lekker! zijn vindingrijk en origineel in het bedenken van personen voor wie de peuter allemaal een hapje kan eten. Na papa en mama volgen o.m. de vlieg op het plafond, de regenworm in de bloempot, de mevrouw op het schilderij, de postbode, de meneer op televisie, de heks op haar bezemsteel, de brandweermannen in de kazerne, de goede toverfee en de megasterke superman. Woorden en uitdrukkingen als "speelgoedautomaat", "megasterke superman" en "brandweermannen in de kazerne" zijn vrij moeilijk vo…Lees verder
Hardkartonnen vierkant peuterboekje met afgeronde hoeken over het welterusten zeggen van een lief klein kind. Illustraties doorlopend over twee volle pagina’s; elke dubbele pagina heeft een andere kleur. Op iedere bladzijde is een uitsparing met daarin het hoofdje van een kleine baby. Daaromheen is bijvoorbeeld een hartje, zonnetje, parelketting getekend om aan te geven hoe lief en kostbaar het kindje in het midden is. De vrolijk gekleurde illustraties zijn sprekend en eenvoudig; samen met de korte tekst, slaap lekker, is het een pakkend geheel. Maar of kleine kinderen het leuk vinden om te horen dat ze bijvoorbeeld een roomsoes zijn, is de vraag. Mooi verzorgd welterusten-boekje voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar om samen heel lang slaap lekker tegen elkaar te zeggen. Tekst en tekeningen op de binnenzijde van voor- en achterkant.

Slaap lekker!

Dit kartonboekje voorlezen kan deel uitmaken van het bedritueel. Op iedere pagina staat maar één zinnetje en het begint met slaap lekker, mijn ... en dan volgt een koosnaampje voor je baby of peuter. Het dier of voorwerp in kwestie wordt op de pagina ertegenover afgebeeld. In het midden van het boekje is er een cirkelvormige uitsparing voor het gezichtje van het babykindje dat op de laatste pagina staat. Rond het gezichtje heb je telkens op elke pagina een andere illustratie, bv. een hartje, een vlinder, een schaapje ... Een mooi uitgegeven boekje maar het lijkt een beetje overbodig. Om een hummeltje van één jaar in bed te steken verzin je wel zelf de liefste woordjes.