Boek
Nederlands

Mmm lekker!

Benoit Marchon (auteur), Soledad Bravi (illustrator)
+1
Mmm lekker!
×
Mmm lekker! Mmm lekker!
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Verschillende mensen en dieren helpen een peuter zijn bordje leeg te eten. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Mmm lekker!
Auteur
Benoit Marchon
Illustrator
Soledad Bravi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Bon appétit!
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
[38] p. : ill.
ISBN
9789020972559

Besprekingen

Mmm lekker! en Slaap lekker! zijn twee knap bedachte kartonboekjes voor peuters. Rond de in het midden uitgesneden vorm verschijnen op elke bladzijde andere figuurtjes. Afbeeldingen en begeleidende zinnetjes verwijzen naar herkenbare rituelen uit een peuterleven. Een kind dat zijn bord moet leegeten, wordt wel eens gepaaid met "een hapje voor papa..." en bij een bedtijdritueel horen ook koosnaampjes en afscheidszinnen zoals "Slaap lekker mijn liefje". De mama of papa in Mmm lekker! zijn vindingrijk en origineel in het bedenken van personen voor wie de peuter allemaal een hapje kan eten. Na papa en mama volgen o.m. de vlieg op het plafond, de regenworm in de bloempot, de mevrouw op het schilderij, de postbode, de meneer op televisie, de heks op haar bezemsteel, de brandweermannen in de kazerne, de goede toverfee en de megasterke superman. Woorden en uitdrukkingen als "speelgoedautomaat", "megasterke superman" en "brandweermannen in de kazerne" zijn vrij moeilijk vo…Lees verder
Peuterboekje over het leeg eten van je bord. Het boek begint met de zin ‘Mmmm, dat is lekker!’. Vervolgens begint de peuter te eten en krijgen voorwerpen/personen die de peuter in zijn omgeving observeert een hapje: papa, mama, de goudvis, de regenworm in de bloempot en zelfs de megasterke superman. Uiteindelijk heeft de peuter zijn bordje leeggegeten; dat is tevens te zien aan zijn bolle buikje op de laatste illustratie. Kleurrijk hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken met op elke pagina een tekstregel en illustraties doorlopend over twee volle pagina’s. Elke dubbele pagina heeft een andere kleur. Het hoofdje van de peuter is uitgestanst, waardoor elke persoon of voorwerp die een hapje krijgt het hoofdje van de peuter heeft. Dit suggereert dat het dus wel de peuter is die zijn bordje aan het leegeten is. Tekst en tekeningen op de binnenzijde van voor- en achterkant. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Mmm lekker!

Een gekartonneerd boekje met een uitsparing in het midden dat de contouren van een gezichtje voorstelt. Op de laatste pagina staat dan ook het gezichtje. Het oude spelletje 'Een hapje voor ...' werd hier in boekvorm gegoten. De personen, de dieren of het speelgoed waarvoor het hapje bedoeld is, hebben allemaal hetzelfde gezichtje maar zijn niet de meest voor de hand liggende. Wat dacht je van: Je speelgoedastronaut, De mevrouw op het schilderij of De megasterke superman? Ik vrees dat peuters er nog niet veel van zullen snappen. Temeer omdat de tekeningen niet super-duidelijk zijn.