Door een speling van het lot wordt een man verliefd op een vrouw waarvan hij niet weet dat zij de zus van zijn grote liefde is.
Taal
Frans
Parallelle titel
Trois coeurs
Uitgever
Cinéart, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
106 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939915819

Besprekingen

Frans drama van Benoît Jacquot uit 2014 (Les adieux à la reine), met Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni en Catherine Deneuve. Een belastingambtenaar uit Parijs strandt in een stadje in de Drôme. Op zoek naar een hotel ontmoet hij Sylvie met wie hij de hele nacht door het stadje wandelt en praat. Door een speling van het lot loopt hun relatie spaak, waarna de man verliefd wordt op een andere vrouw, zonder dat hij weet dat zij de zus van zijn grote liefde Sylvie is. De recensenten zijn eensgezind kritisch. Joost Broeren (Filmkrant november '14) geeft 2 1/2 ster: 'Regisseur Benoît Jacquot vermengt de plotverwikkelingen van het (vrouwelijke) melodrama met de stilistische kenmerken van een (mannelijke) thriller. In theorie een interessant experiment, dat echter niet gelukkig uitpakt. (...) Aan het prachtig ingetogen spel van de drie acteurs ligt het niet, noch aan Catherine Deneuve (ook in het echt Mastroianni's moeder) in een bijrol als de moeder van de zussen. Ma…Lees verder

Over Benoît Jacquot

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Benoît Jacquot (Parijs, 5 februari 1947) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij draait bijna uitsluitend drama's. De meeste scenario's van zijn films schrijft hij zelf of in samenwerking. Hij verfilmt ook heel wat literaire werken.

Biografie

Hij begon zijn filmloopbaan in 1966 als stagiair op de set van Angélique et le Roy, de derde uit een heel succesrijke reeks van vijf Angélique-films van Bernard Borderie. Hij deed verder ervaring op als regieassistent van onder meer Marguerite Duras. Naar haar werk zou hij later nog twee documentaires verwezenlijken.

Hij leefde enkele jaren samen met Dominique Sanda met wie hij drie films draaide in de jaren tachtig. Later werd hij de partner van Judith Godrèche, die als 15-jarige met hem ging samenwonen. Ook zij trad op in enkele van zijn films. Met de actrice Anne Consigny, kreeg Jacquot twee zonen, Louis (1994) en de acteur Vladimir Consigny (1989), die hij die…Lees verder op Wikipedia