Periode uit het leven van de schrijver Truman Capote waarin hij research doet voor zijn roman In Cold blood
Onderwerp
Capote, Truman
Titel
Capote
Regisseur
Bennett Miller
Naar het werk van
Gerald Clarke
Acteur
Philip Seymour Hoffman
Taal
Engels
Uitgever
Hilversum: Sony Pictures Home Entertainment, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
109 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans e.a.
EAN
8712609687071

Besprekingen

Amerikaanse biopic/thriller uit 2005, debuut van Bennett Miller. Met Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener en Chris Cooper. Truman Capote, een verwijfde, mondaine en arrogante schrijver vindt een nieuw genre uit nl. de literaire non-fictie. Hij deed naar aanleiding van een krantenberichtje over een gruwelmoord op een braaf gezin onderzoek naar de feiten, hetgeen uitmondde in 'In cold blood', die uitkwam in 1964 en waarmee hij wereldberoemd werd. Na 'In cold blood' schreef hij nooit meer een boek. De pers is zeer lovend over deze film. Bart Remmers (Metro 23-3-'06) geeft alle 5 sterren en vindt de film 'een weergaloos meesterwerk.' Bas Blokker (NRC 22-3-'06): 'Hij (red./ Philip Seymour Hoffman) heeft een Oscar en nog een handvol andere prijzen voor zijn rol gekregen en eerbiedig lovende kritieken. (...) Zijn vertolking van de verwijfde en hypersensitieve schrijver is een staaltje 'method acting' dat zijn weerga niet kent. (...) Maar de film verdient tenminste evenveel aandacht als z…Lees verder

Over Bennett Miller

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Quitednorthern

Bennett Miller (New York City, 30 december 1966) is een Amerikaans filmregisseur. Zijn oeuvre bestaat vooral uit biopics.

Biografie

Bennett Miller groeide op in een joodse familie in New York. In zijn jeugd sloot hij vriendschap met scenarioschrijver Dan Futterman en acteur Philip Seymour Hoffman. Hij werkte later met beiden samen bij de film Capote, zijn doorbraak als regisseur. De film werd genomineerd voor vijf Oscars, maar alleen Seymour Hoffman verzilverde zijn nominatie als beste acteur. Later werden ook Brad Pitt en Jonah Hill voor Oscars genomineerd voor hun rollen in Moneyball. Bennet Miller won op het filmfestival van Cannes van 2014 de prijs voor de beste regie met Foxcatcher.

Filmografie

  • The Cruise (1998)
  • Capote (2005)
  • Moneyball (2011)
  • Foxcatcher (2014)