Boek
Nederlands

Verliefde vlinders

Benjamin Lacombe (auteur), Pierre Winters (vertaler)
+1
Verliefde vlinders
×
Verliefde vlinders Verliefde vlinders
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Naoko (14, ik-figuur) moet van haar vader een traditionele jongedame worden. Maar ze wil literatuur studeren en vermomt zich als jongen. Ze wordt verliefd op Kamo. Dan wil Naoko’s vader haar uithuwelijken. Naoko en Kamo zijn wanhopig… Groot prentenboek met sfeervolle schilderingen in oosterse sfeer. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Verliefde vlinders
Auteur
Benjamin Lacombe
Vertaler
Pierre Winters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les amants papillons
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789044825718 (hardback)

Besprekingen

Naoko (14 jaar, ik-figuur) wordt door haar vader naar de stad gestuurd, om er een traditionele opleiding tot jongedame te volgen. Ze wil liever literatuur studeren, en vermomt zich daarom als een jongen. In de stad leert ze Kamo kennen, en ze raken bevriend. Pas als haar vader haar terug naar het dorp roept om te trouwen, durft ze Kamo te laten weten dat ze eigenlijk een meisje is, en verliefd op hem. Zijn verdriet om zijn verloren liefde is zo groot, dat hij maar één uitweg weet… Dit boek moet het vooral hebben van de prachtige uitvoering, want het Romeo & Julia-achtige verhaal is nogal stereotiep en weinig verrassend. Het boek is uitgevoerd in groot formaat (40 cm), met een fijntjes uitgesneden raster op het schutblad als een doorkijkje naar de titelpagina. De sfeervolle, sprookjesachtige illustraties zijn een lust voor het oog, geïllustreerd in Japanse stijl met gebruik van warme, sprekende kleuren. De toon van het verhaal is onevenwichtig: bij vlagen poëtisch, dan weer doorspekt m…Lees verder

Verliefde vlinders

Dit Japanse sprookje voor al wat oudere kinderen werd prachtig vormgegeven door Benjamin Lacombe. Het gaat over Naoko die door haar ouders naar de opleiding voor jongedames gestuurd wordt in Kyoto. Naoko wil niet naar de grote stad, maar nog minder wil ze tot een jongedame opgeleid worden. Ze besluit om zich als jongen te verkleden en literatuur te gaan studeren als een jongen. In Kyoto leert ze Kamo kennen en ze delen veel leuke momenten samen. De twee vrienden gaan van elkaar houden. Kamo maakt zich wat zorgen omdat hij denkt dat Naoko een jongen is.

Op een ochtend wordt Naoko terug naar huis geroepen. Hier verneemt ze dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een man uit de buurt. Ze probeert te ontsnappen maar wordt opgesloten.

Kamo heeft ondertussen wel Naoko’s boodschap gevonden waarin ze toegeeft een vrouw te zijn. Hij zadelt zijn paard en snelt naar zijn geliefde. Hier verneemt hij van de dienstbode dat Naoko al aan iemand beloofd is. Zijn hart breekt en hij ste…Lees verder

Over Benjamin Lacombe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door A.Savin

Benjamin Lacombe (Parijs, 12 juli 1982) is een Frans illustrator en schrijver van jeugd(prenten)boeken en stripverhalen.

Biografie

Lacombe studeerde grafische kunst aan de École nationale supérieure des arts décoratifs (ENSAD) te Parijs. Tijdens zijn studies werkte hij al mee aan advertenties en animatiefilms en op negentienjarige leeftijd tekende hij zijn eerste stripreeks en werkte als illustrator mee aan enkele boeken.

Zijn afstudeerproject Cerise Griotte, een kinderboek dat hij zowel schreef als illustreerde werd meteen zijn eerste boek dat gepubliceerd werd in maart 2006 in Frankrijk. Een jaar later werd het uitgegeven in de Verenigde Staten waar het door het weekblad Time Magazine genomineerd werd in de top-10 van jeugdboeken van 2007. Sindsdien heeft Lacombe tientallen boeken geschreven en geïllustreerd, die uitgegeven worden in verscheidene talen. Lacombe exposeert zijn werken op regelmatige basis. Zi…Lees verder op Wikipedia